Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Vokietijos ir Kauno jėzuitų akcija ir koncertas (2009.09.29)

2009 rugsėjo 29, 10:24

Rugsėjo 26–30 d. Kauno Jėzuitų gimnazijoje vieši bendraamžiai iš Vokietijos – gimnazistai ir mokytojai iš Eichšteto Šv. Willibaldo gimnazijos, su kuria draugaujama 18 metų.

Rugsėjo 29 d. 12.10–14 val. rengiama šventinė eisena-akcija „Mums jau 360 metų“ iš Rotušės aikštės Vilniaus gatve ir Laisvės alėja iki Kauno savivaldybės. Eisenoje dalyvaus Big Band grupė iš Šv. Willibaldo ir abiejų šalių gimnazistai, bus nešamos gimnazijų vėliavos. Per akciją „Mums jau 360 metų“ mokiniai dalys obuolius su mūsų gimnazijos simbolika. „Mes džiaugiamės pažinimo, tikėjimo, pilnatvės vaisiais, kuriuos brandiname savo gimnazijoje ir norime dalytis su kitais. Praeivius vaišinsime obuoliais, kurie prinoko kompozitoriaus Stasio Šimkaus sūnų mums dovanotame sode. Jaučiamės laimingi galėdami dalytis savo dovanomis su kauniečiais ir mūsų svečiais. Savo malda ir džiaugsmo darbais norime padėkoti visiems“, – sakoma gimnazijos išplatintame pranešime.

14.30–16 val. Bendras Šv. Willibald‘o ir Kauno jėzuitų gimnazijų koncertas „Nematoma jungtis tarp mūs visų širdžių“ (Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje, Papilio g. 5, III aukštas).

Šia akcija pradedamas švęsti Jėzuitų gimnazijos 360 metų jubiliejus. Iškilmes vainikuos baigiamoji jubiliejinė konferencija š. m. gruodžio 3 d. – šv. Pranciškaus Ksavero, Jėzuitų bažnyčios ir gimnazijos globėjo, dieną.

Pagal Kauno jėzuitų gimnazijos pranešimą žiniasklaidai parengė Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba, tel. 40 90 25 , el. paštas info@kn.lcn.lt