Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Moksleivių kalėdinių atvirukų akcija (2009.12.10)

2009 gruodžio 10, 20:02

Gruodį Kauno rajono tikybos metodinio būrelio iniciatyva surengta visas Kauno rajono mokyklas sujungusi kalėdinių atvirukų akcija „Dovanokime gerumą kitiems“. Šiam advetiniam renginiui ruošėsi Kauno II dekanato ir Vilkaviškio vyskupijos mokyklų moksleiviai. Juo siekta pagilinti Kalėdų šventės supratimą. Savo darbais jaunimas mokėsi kurti ir palaikyti šventiškumą, dalytis kalėdiniu džiaugsmu su kitais, ugdė savyje pagarbą pagyvenusiems žmonėms.

Akcijoje dalyvavę tikybos pamokas lankantys 6–9 klasių pagrindinių, vidurinių ir gimnazijų moksleiviai kūrė kalėdinius atvirukus pagal savo išmonę. Į šiuos darbelius mokiniai įdėjo daug meilės, kruopštumo, kantrybės, siekė, kad jų darbai suteiktų šilumos ir vienybės su netrukus gimstančiu Kūdikėliu Jėzumi. Akcija buvo vykdoma keliais etapais. Pirmasis vyko mokyklose iki lapkričio 30 d. Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos 8-ų klasių mokiniai dirbo integruotai. Atvirukus piešė dailės pamokų metu, vadovaujami dailės mokytojos ekspertės Skirmantės Kaziūnaitės. Tikybos mokytoja metodininkė Julė Vaketienė parengė Šv. Rašto tekstus. Pagal juos mokiniai per lietuvių kalbos pamokas mokytojos metodininkės Gintarės Lialienės padedami kūrė interpretacijas pritaikydami Biblijos mintis. Labai gražius darbus pateikė Lapių pagrindinės mokyklos mokiniai padedami tikybos mokytojos Jolantos Obolevičiūtės. Daug triūso įdėjo Kulautuvos vidurinės mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Daivos Butkevičienės. Gražiai savo darbus pristatė ir Ežerėlio vidurinės mokyklos mokiniai su tikybos mokytojomis Biruta Šerniuviene, Laimute Kurantavičiene ir dailės mokytoja Aušra Paužiene. Gražiai pasidarbavo Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos mokiniai su tikybos mokytoja metodininke Aldona Šidagiene ir Čekiškės Prano Dovydaičio mokyklos mokinai su tikybos mokytoja Jurgita Vyšniauskiene.

Gruodžio 10 d. 12 val. Kauno arkivyskupijos salėje vyko kalėdinių atvirukų paroda, mokiniai pristatė savo darbus. Šventė prasidėjo „Sveika, Marija“ malda. Kiekviena grupė atsivežė ir trumpą programėlę. Mokiniai grojo įvairiais muzikos instrumentais, giedojo, dainavo, skaitė literatūros ištraukas advento ir kalėdine tema. Šventėje dalyvavo ir Kauno arkivyskupijos Caritas atstovė Onutė Virbašiūtė. Jai buvo įteikti visi atvežti atvirukai. Viešnia pažadėjo juos išdalyti vaikų ir senelių centrų globotiniams. Šventė baigta saldainių dalybomis.

Renginio organizatorės Kauno r. tikybos metodinio būrelio narės Julė Vaketienė ir Čenita Galicinienė jų atvežė mokiniams, kurie dalijosi vieni su kitais taip susipažindami ir pabendraudami tarpusavyje.

Julė Vaketienė, Kauno r. Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos tikybos mokytoja