Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Arkivyskupijos ministrantų stovyklos Kaulakiuose (2010.08. 02–13)

2010 rugpjūčio 20, 14:30

Šiemet Kauno kurija vėl buvo pakvietusi jaunuosius patarnautojus į ministrantų stovyklas Kaulakiuose, Raseinių rajone. Pirmoji stovykla 24-iems dalyvavusiems 13–20 metų vaikinams surengta rugpjūčio 2–6 d., antroji, skirta 6–12 metų vaikams, vyko rugpjūčio 9–13 d. Joje dalyvavo 32 mažieji patarnautojai. Stovyklose su įvairių parapijų bažnyčiose patarnaujančiais ministrantais dirbo jos sumanytoja arkivyskupijos sielovados koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė, Šiluvos parapijos klebonas kun. Erastas Murauskas, jiems talkino arkivyskupijos Jaunimo centro darbuotojai bei Kauno kunigų seminarijos klierikai. Stovyklautojus aplankė arkivyskupas S. Tamkevičius, aukojo šv. Mišias, dalijosi patirtimi, skatino vaikus ir jaunimą rimtai ugdyti dvasinį gyvenimą.

Stovyklas šiemet vienijo bendra tema „Sukurti pagal Dievo paveikslą“. Kiekvieną stovyklos dieną buvo gilinamasi į atskiras dvasinio gyvenimo temas, pvz.: žmogaus orumas, tikrasis vyriškumas ir gebėjimas mylėti, protas ir valia, kūrybingumas, buvo ugdomas tikėjimas ir jo praktika. Pusvalandžio mokymus kasdien vesdavo kun. E. Murauskas. Daug dėmesio skirta vakaro maldai laikinojoje koplytėlėje (stovykloje talkinusi komanda kiekvieną dieną taip pat pradėdavo rytine bendra malda). Abi stovyklautojų grupės pėsčiomis ėjo Kryžių kelią. Vyresnieji – 12 kilometrų nuo Šiluvos į stovyklą, mažesnieji – aplink Kaulakius. Šiose eisenose buvo nešamas prieš dvejus metus arkivyskupijos ministrantų šventėje jų pačių pieštas kryžius. Baigiantis stovykloms vaikai ir jaunimas dalyvavo Sutaikinimo pamaldose.

Stovyklų dienotvarkėje laiko netrūko ir prasmingam laisvalaikiui, mankštoms, maudynėms ežere. Stovyklautojai buvo skatinami kūrybiškai dirbti grupelėse, susikurti ženkliukus, prisistatyti, parašyti laišką Dievui. Jiems buvo organizuota viktorina „Ką turi žinoti ministrantas“, apėmusi ne tik patarnavimo liturgijoje, bet ir bendrojo išprusimo klausimus. Kūrybinėse dirbtuvėse stovyklautojai dirbdinosi ikonas savo namų maldos kampeliui. Užsiėmimus vedė ir stovykloje lankęsi šauliai iš Tytuvėnų.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba, tel. (8~37) 409025, el. paštas: info@kn.lcn.lt