Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Lietuvos Kolpingo draugijos projektas „Jaunimo užimtumas“

2003 gruodžio 15, 18:23

Gruodžio pabaigoje Lietuvos Kolpingo draugijoje baigtas nuo 2003 m. kovo vykdytas projektas „Jaunimo užimtumas“. Šio projekto tikslas – kompleksiškai padėti problemiškų šeimų vaikams: suteikti jiems galimybę įsitraukti į tinkamą ir įdomią veiklą, padėti sukurti reikiamas sąlygas realizuoti savo funkcijas visuomenėje. Projektas skirtas kritinėse situacijose esančiam, nesimokančiam 12–19 metų jaunimui (asocialių, problemų dėl alkoholio turinčių, bedarbių bei nepilnų šeimų vaikams).

 

Į kovo mėnesį pradėtą vykdyti projekto veiklą įsitraukė apie 120 moksleivių iš įvairių Kauno miesto bendrojo lavinimo mokyklų. Pasak Lietuvos Kolpingo draugijos savanorių, jaunimas mielai įsitraukia į veiklą ir pamažu tampa atviras projekto organizatoriams ir vykdytojams.

 

LKD Jaunimo skyriaus savanoriai bendravo su jaunimu ir vaikais tris kartus per savaitę. Vaikai buvo mokomi plaukti, dirbti kompiuteriu. Kiekvieną trečiadienį vyko susitikimai su įvairiais specialistais (dizaineriais, psichologais, socialiniais darbuotojais, nevyriausybinių organizacijų atstovais, politikais, žurnalistais ir pan.). Šį projektą rėmė Kauno miesto savivaldybė ir privatūs užsienio fondai. Projektą ketinama tęsti.