Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Vaikų lankymas Kauno klinikose (2010 12 12)

2010 gruodžio 13, 15:51

Gruodžio 12 d. KMUK Endokrinologijos klinikos Vaikų skyriuje lankėsi Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios jaunimo grupė „Židinys“ ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai.

Jaunimas parengė programėlę, dainavo ir deklamavo eiles, o kariai išminuotojai atnešė dalį savo amunicijos. Jie papasakojo apie išminuotojų uždavinius karo ir taikos metu. Visi norintys vaikai galėjo pasimatuoti apsaugos liemenę, batus ir šalmą. Buvo parodytas trumpas filmas apie pratybas Lietuvoje ir išminavimo darbus misijose.

Susitikimo pabaigoje vaikams buvo įteiktos karių ir jaunimo parengtos dovanėlės. Gydytoja Rima Bernotienė viso skyriaus vardu padėkojo atvykusiems už surengtą šventę.

Daugelyje Kauno klinikų vaikų ligų skyrių besigydančius mažuosius pacientus aplankė taip pat ir Kauno technologijos universiteto kapelionas kun. Petras Pich kartu su studentais iš Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Kauno technologijos universiteto.

Studentai su kunigu P. Pichu aplankė Vaikų neurologijos, akių, endokrinologijos ir I bei II ligų skyriuose gydomus vaikus. Pasipuošę raudonomis kepurėlėmis, studentai pristatė trumpą programėlę, skambant kalėdinei muzikai, šoko ir žaidė su vaikais, pavaišino juos saldainiais ir mandarinais.

Svetlana Adler-Mikulėnienė, LSMU akademinės sielovados kuratorė

Eglė žemaitienė, LSMU atstovė spaudai