Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Ukmergėje pašventintas naujasis dekanato centras (2006.03.03)

2006 kovo 07, 16:26

Kovo 3 d. Ukmergėje vyko naujo dekanato centro atidarymo iškilmės. Naująjį centrą pašventino Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Iškilmėse taip pat dalyvavo vyskupas augziliaras Jonas Ivanauskas, Ukmergės dekanas kun. Gintautas Kabašinskas, rajono vadovai, rėmėjai ir tikintieji.

Dekanato centras įsikūręs šalia Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios, viename lopšelio-darželio „Žiogelis” korpuse. Ukmergės dekanas kun. G.Kabašinskas, dėkodamas visiems, prisidėjusiems prie šio centro įkūrimo, pabrėžė, jog „dekanato centras reikalingas ne parapijoje dirbantiems kunigams, o visai tikinčiųjų bendruomenei. Turint tinkamai įrengtas patalpas, galima nuveikti nemažai darbų, užsiimti karitatyvine veikla, burti žmones į veiklią bendruomenę.” Erdviuose, daugiau nei 300 kvadratinių metrų ploto, per du aukštus įsikūrusiuose parapijos namuose įrengta raštinė, erdvi salė, Caritas kambarys, klebono kabinetas. Iš avarinės būklės buvusios klebonijos pastato išsikraustė ir jaukuose parapijos namų kambariuose apsigyveno bažnyčios dvasininkai. Naujosiose patalpose rinksis pastoracinės tarybos, Caritas organizacijos nariai.

Kituose arkivyskupijos dekanatuose dekanatų centrai, ar kitaip vadinami parapijų namai, jau įkurti. Ukmergės dekanatas, vienijantis 16 parapijų, buvo likęs vienintelis, glaudęsis avariniame ankštame pastate.

Dėkodamas visiems rėmėjams, arkivysk. S. Tamkevičius sakė: „Svarbu ne tik šventė, bet ir kas bus po jos. Bažnyčia yra tam, kad tarnautų tikintiesiems. Geri pastatai svarbu, bet svarbiausia – geri žmonės. Meldžiu, kad dekanato kunigai nuoširdžiai žmonėms tarnautų”.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba, tel. (37) 409025, el. paštas info@kn.lcn.