Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Kauno II dekanato šeimų konferencija Raudondvaryje (2006.11.12)

2006 lapkričio 13, 22:08

Lapkričio 12 d. Raudondvario kultūros centre vyko Kauno II dekanato šeimų konferencija. Joje dalyvavo beveik visų dekanato parapijų šeimos, į šventę atvykusios kartu su savo vaikais bei lydimos parapijų kunigų. Raudondvario šeimos centro bendradarbių įgyvendintas sumanymas sukviesti šeimas, kartu su jomis aptarti autentiškas jų gyvenimo problemas kilo dekanato kunigams kartu su dekanu, Raudondvario parapijos klebonu kun. Augustinu Paulausku, kuris sveikinimo žodžiu ir pradėjo šeimų susitikimą pilnutėlėje salėje.

Pirmojoje konferencijos dalyje pranešimą apie šeimos situaciją Lietuvoje skaitė svečias iš VDU, Socialinio darbo instituto direktorius mons. dr. Artūras Jagelavičius. Po kavos pertraukėlės apie iššūkius šeimai, problemas ir sprendimo būdus kalbėjo dr. Nijolė Liobikienė.

Vėliau, pasidalijusios į grupes, šeimos kartu su konferencijoje dalyvavusiais kunigais aptarė situaciją savo parapijose ir pagalbos šeimoms galimybes. Kaip didžiausi skauduliai buvo konstatuota žmonių neveiklumas, alkoholizmas, senstančios narių amžiumi parapijų bendruomenės ir jaunų šeimų mažėjimas, sutuoktinių nedarna, taip pat pastebėta, jog situacija įvairiose vietovėse yra pakankamai skirtinga.

Per visą konferencijos darbo laiką jose dalyvavusių tėvų vaikai taip pat buvo užimti. Padalijus į tris grupeles pagal amžių ir pasiūlius mažiausiesiems iš jų išvyką į Raudondvario pilį, vyresni vaikai kūrė rankų darbelius iš rudens gėrybių. Jaunimo grupė iš žurnalų iškarpų rengė plakatus apie tai, kaip jie įsivaizduoja darnią šeimą. Plakatuose jaunuoliai siejo šeimą su tarpusavio meile, vaikais, tikėjimu, o jų išsakytos mintys apie iš tiesų pamatines šeimos tvirtumo garantijas tarsi apibendrino visą konferenciją. Šventė baigėsi nuotaikingu vaikų parengtu koncertu ir agape.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba, tel. (37) 409025, el. paštas info@kn.lcn.lt