Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Seminaras tikybos mokytojams apie informacinių technologijų panaudojimą ( 2007.01.19)

2007 sausio 20, 18:18

Sausio 19 d. Kauno pedagogų kvalifikacijos centre dorinio ugdymo mokytojai dalyvavo Katechetikos centro surengtame kvalifikaciniame seminare „Informacinių ir komunikacinių technologijų panaudojimas dorinio ugdymo pamokose”.Seminarą vedė ilgametę tikybos mokymo patirtį turinti šio dalyko mokytoja ekspertė Danutė Borutienė.

Dvidešimt keturiems tikybos ir etikos mokytojams prelegentė atskleidė būdus, kaip Power Point programa parengti metodinę medžiagą darbui pamokoje ir ją pristatyti. D. Borutienė nuoširdžiai pasidalijo savo patirtimi ir sukaupta medžiaga (dalis jos parengta kartu su mokiniais – Kauno apskrities specialiosios internatinės mokyklos auklėtiniais). Seminaro dalyviai sužinojo, kaip įdomiai ir šiuolaikiškai pasitelkus kompiuterius pamokoje galima pristatyti įvairias temas bei sąvokas (pvz., papasakoti apie save, pristatyti savo mokyklą, aptarti meilės temą ir kt.). Be šių, 7–12 klasių mokiniams skirtų projektų, seminare aptartos Biblijos personažų spalvinimo galimybės su MS Pain pradinukams. D. Borutienė supažindino su edukacinėmis svetainėmis, kuriose galima rasti medžiagos rengiantis pamokoms, mokė, kaip naudotis internetine paieška.

Tikybos mokytoja ekspertė D. Borutienė pati yra parengusi pateiktis įvairiomis tikybos programos temomis. Visas pateikčių ciklas skirtas atskiriems sakramentams, jomis galima praturtinti pažintį su pasaulio religijomis tikybos pamokose ar šiuolaikiškai pristatyti lytiškumo ugdymo klausimus. Šiame seminare įgyta patirtimi tikybos mokytojai galės pasinaudoti rengdamiesi pamokoms ir mokiniams patraukliu būdu dėstydami mokomąją medžiagą.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba, tel. (37) 409025, el. paštas info@kn.lcn.lt