Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Vakaras Kaune apie šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės dvasingumą (2007.04.24)

2007 balandžio 18, 21:35

Balandžio 24 d. Kauno akademinės sielovados grupė visus besidominčius šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės dvasingumu ir norinčius geriau pasirengti jos relikvijų apsilankymui Lietuvoje, pakvietė į vakarą VDU patalpose Vilniaus g. Kaune. Vakaras prasidėjo pirmiausia susirinkus į šv. Mišias netoliese esančioje Švč. Sakramento (studentų) koplyčioje: nedidelėje šventovėje vos sutilpo visi norintys dalyvauti pamaldose. Šv. Mišias aukojo šventosios Teresėlės relikvijų apsilankymo koordinatorius Kauno arkivyskupijoje, Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos vikaras kun. Kastytis Šulčius.

Po Mišių per septyniasdešimt klausytojų, kurių dauguma buvo jaunimas, susirinko auditorijoje drauge pamąstyti apie šv. Kūdikėlio Jėzaus ir Švč. Veido Teresę – žmogų, kuris, anot vakaro rengėjų, nebijojo tapti šventas, kuris atrado paprastą kelią – per paprastumą ir Dievo bei artimo meilę – būti laimingas, apie moterį, kuri nebaigusi aukštųjų mokslų tapo Bažnyčios Mokytoja. Šiais aspektais apie šventąją ir kalbėjo kun. K. Šulčius, paakinęs domėtis jos dvasiniu palikimu, remtis juo savo gyvenime, o dalyvaujant neeiliniame Bažnyčios gyvenimo įvykyje pasistengti suprasti šventųjų relikvijų kelionių reikšmingumą kiekvienam žmogui. Kun. K. Šulčius pasidalijo asmeniška susitikimo su šventosios dvasingumu patirtimi, užsiminė apie jo įtaką renkantis pašaukimo kelią. Palyginęs šv. Teresėlę su Motina Terese, atkreipė dėmesį, jog pirmoji – vienodai svarbiai – stengėsi būti meilės misioniere savo aplinkoje ir savo bendruomenėje. Trys merginos paliudijo gavusios šventosios užtarimą atsivertimo kelyje. Kalbėta ir apie relikvijų lankymosi prasmingumą, jų galią suburti žmones tada, kai su jomis susitikti einama kaip su šventojo asmeniu.

Vakaro rengėjai patarė skaityti jų pristatytas knygas ir pasiūlė įsigilinti į parengtas meditacijas pagal šv. Kūdikėlio Jėzaus ir Švč. Veido Teresės dvasinius užrašus; susikaupti padėjo ir šventosios paveikslas su dekoracijomis, kurios, be jokios abejonės, negalėjo apseiti be rožių žiedlapių – jų lietų į žemę ir žadėjo atsiųsti vakare paminėta šventoji.

Išsamiau apie šv. Teresėlės relikvijų lankymąsi arkivyskupijoje žr. http://kaunas.lcn.lt/naujienos/,639.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba, tel. (37) 409025, el. paštas info@kn.lcn.lt