Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės relikvijos pradėjo kelionę arkivyskupijoje (2007 06 20)

2007 birželio 20, 21:38

Šv. Kūdikėlio Jėzaus ir Švč. Veido Teresės relikvijų piligrimystė Lietuvoje, prasidėjusi bemaž prieš mėnesį ir per tą laiką nusidriekusi per penkias vyskupijas, birželio 20 d. pasiekė Kauno arkivyskupiją. Čia jos atkeliavo perimtos iš Telšių vyskupijos ir šiltai palydėtos Nemakščių Švč. Trejybės parapijos žmonių.

Pirmoji relikvijų stotelė mūsų arkivyskupijoje buvo Šiluva. Vidudienį automobilį su relikvijoriumi prie popiežiaus Jono Pauliaus II kryžiaus pasitiko Šiluvos parapijos bendruomenė. Tarp pasitinkančiųjų buvo daug vaikų. Ši jaunatviška šventosios pagerbimo procesija su gėlėmis lydėjo relikvijas iki pat Švč. M. Marijos Gimimo bazilikos. 14 val. čia aukotos šv. Mišios. Homiliją, kaip, beje, vėliau ir katechezę apie Teresėlės santykį su Dievo Motina, sakė t. Pranciškus Ksaveras Cazali iš Šv. Jono brolių kongregacijos.

Šiluvos parapijos bendruomenė, kurią papildo ir Jono Pauliaus II namuose ugdomi Kauno kunigų seminarijos parengiamojo kurso auklėtiniai, buvo pasiryžusi per naktį tęsti maldos budėjimą prie relikvijų. Ji bei iš kitur ta proga į Šiluvą atvykę piligrimai dėkojo Viešpačiui, kad Marijos apsireiškimu garsi Šiluva, laukianti didžiojo Jubiliejaus, galėjo džiaugtis malone taip iš arti patirti tolimojo Lizjė miestelio Prancūzijoje šventosios užtarimo galią ir tą dvasinę palaimą, kurią neša žmonių širdims savo piligrimyste Jėzaus meilės apaštalė.

Birželio 21 d. aplankiusios Raseinių ir Jurbarko tikinčiuosius, sesers karmelitės šv. Teresėlės relikvijos vakare pasiekė Paštuvos basųjų karmeličių vienuolyną.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba, tel. (37) 409025, el. paštas info@kn.lcn.lt