Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Advento rekolekcijos institucijų darbuotojams (2007.12.13–14)

2007 gruodžio 17, 10:00

Gruodžio 13–14 d. arkivyskupijos institucijų darbuotojai dalyvavo jau tradicija tampančiose advento rekolekcijose. Jos ir šiemet vyko Šiluvos Jono Pauliaus II namuose ir prasidėjo švenčiamomis šv. Mišiomis Švč. M. Marijos Gimimo bazilikoje gruodžio 13 d. Šią – Marijos dieną Eucharistijos liturgijai vadovavo ir homiliją pasakė Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Rekolekcijas vedė Šiluvos parapijos klebonas kun. Erastas Murauskas. Jose kviesta įsimąstyti į tai, kas yra žmogus, kaip savo protą, valią, mintis, jausmus kreipti į Viešpatį, kaip svarbu pačiam apsispręsti ir kaip Dievas gerbia žmogų leisdamas tai daryti. Kalbėta, kas yra tikrasis šventumas, kaip priimti tai, ką Dievas duoda šiandien, kaip sugebėti gyventi ir būti su kitais be kaukės, o į kančią ir kitus sunkumus žvelgti kaip į malonę, pripildančią žmogų kitais vertingesniais dalykais.

Pirmosios rekolekcijų dienos vakare dvasinio centro koplyčioje buvo adoruojamas Švč. Sakramentas. Šių susikaupimo dienų dalyviai išvykdami, po antrosios dienos konferencijų, su Kauno kunigų seminarijos parengiamojo kurso ugdytiniais, kitais Šiluvos piligrimais drauge šventė Eucharistiją bazilikoje.

Kauno arkivyskupijos spaudos tarnyba, tel. (37) 409025, el.p. info@kn.lcn.lt