Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Valstybinės šeimos politikos koncepcijos palaikymo akcijos (2008.06.03)

2008 birželio 02, 16:37

Birželio 3 d. Lietuvos Respublikos Seime patvirtinta Valstybinės šeimos politikos koncepcija. Dvi savaites Lietuvos tikintieji vieningai meldėsi, kad ši koncepcija būtų priimta. Jos svarstymo dieną, antradienį, prie LR Seimo rūmų buvo surengta taiki palaikymo akcija, kurią organizavo Lietuvos ateitininkų federacija, Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija, viešoji įstaiga „Rafaelis”, viešoji įstaiga STOTAS (Socialinės tarnystės savanoriai).

Apie dvi valandas spalvingoje ir nuotaikingoje palaikymo akcijoje dalyvavo daugiau nei 100 įvairaus amžiaus žmonių: jaunimas, šeimos su vaikais, pagyvenę asmenys. Plakatų tekstai skelbė, kad santuoka grįsta šeima yra vertybė ir geriausia vieta augti vaikui ir bręsti jo asmenybei. Dalyviai atsinešė muzikos instrumentų – drauge dainavo ir šoko.

Visos šios pastangos nenuėjo veltui – LR Seimas pritarė Valstybinei šeimos politikos koncepcijai, santuoką laikančiai šeimos pagrindu. Dėkodamas visiems dalyvavusiems palaikymo akcijoje Lietuvos ateitininkų federacijos pirmininkas Vygantas Malinauskas sakė, kad reikia džiaugtis, bet neužmigti ant pergalės laurų. Koncepciją priimta, bet darbas nesibaigia – jis tik prasideda. Reikia ugdyti visuomenės ir pačių katalikų palankias nuostatas santuokos ir šeimos atžvilgiu.

Svetlana Adler