Seminare parapijų referentams – komunikacijos treniruotė (2022 10 06)
Paskelbta: 2022-10-07 08:58:17

Spalio 6 d. įvyko pirmasis šio rudens laiko Kauno arkivyskupijos sielovados bendradarbių seminaras. Jis buvo skirtas parapijų referentams. Seminarą tema ,,Paprastai ir konkrečiai: efektyvios komunikacijos treniruotė” vedė dr. Justė Milušauskienė.

Parapijų referentai, prisijungusieji institucijų darbuotojai aktyviai dalyvavo diskusijoje, buvo keliami jiems rūpimi klausimai. Lektorė pateikė pavyzdžių ir užduočių, kaip rašyti skelbimus. Auksinė komunikacijos taisyklė: ESMĖ+ GLAUSTUMAS=PAPRASTUMAS. 

Seminaro dalyviai taip pat mąstė, kaip parašyti, kad būtų patrauklu ir kiltų noras perskaityti skelbimą. Konkretumas taip pat labai svarbi komunikacijos dalis, kuri suteikia daugiau aiškumo. Žmonės nėra įtikinami argumentais, strategijomis, taktikomis ar technologijomis. Žmogus įtikinamas tuo, kaip jis priimamas.

Artimiausias kitas seminaras – spalio 12-ąją. Tai Atsinaujinimo diena, skiriama parapijų zakristijonams. Veda t. Aldonas Gudaitis SJ. Plačiau apie spalio susitikimus čia >>.  

Rūta Godliauskaitė,

Kauno arkivyskupijos kurijos sielovados programų koordinatorė

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune