Akademinės sielovados savanorių rekolekcijos Pervalkoje (2017 03 24–25)
Paskelbta: 2017-03-27 19:11:01

Penkiolika Kauno arkivyskupijos akademinės sielovados savanorių kovo 24–25 dieną džiaugėsi bendryste su Dievu ir vieni su kitais rekolekcijose Pervalkoje. Į šį gavėnios savaitgalio susikaupimą, kviečiami iš naujo klausti savęs – „Kas aš ir ką man reiškia Dievas?“, vyko VDU, KTU, LSMU ir Šv. Ignaco Lojolos kolegijos studentai. Atsakymai į šį klausimą kvietė pažvelgti į savo vidų, ieškoti Dievo ženklų bendruomenių aplinkoje, numatyti darbus, kurie atlieptų krikščionio misiją. Širdį džiugino jausmas, kad Kuršių Nerija kaip mylimus svečius visus pasitiko ir išlydėjo giedru dangumi ir ankstyvu pavasariu alsuojančia gaiva.

Rekolekcijas vedė Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas ir dekanas, vyskupo vikaras Klaipėdos kraštui kanauninkas Vilius Viktoravičius. Visa siela persismelkęs skautiška dvasia kan. Vilius studentus uždegė santykio su Dievu ir artimu atnaujinimui, žvelgiant į Šventojo Rašto ir gyvenimo įvykių kalbą.

Maldingo susikaupimo pradžioje, dalydamiesi mintimis apie savo tikėjimo kelionę, rekolektantai vėlų vakarą ėjo prie jūros. Grįžimas į rekolekcijų namus tęsėsi Kryžiaus kelio apmąstymu kopose po žvaigždėmis nusėtu dangumi. Nepaprastai turtinga Neringos gamta iškalbingai atliepė giluminius šio gavėnios savaitgalio programos tikslus.

Dalijantis rekolekcijų patirtimi paaiškėjo, kad mokymai, mąstymas, adoracija ir bendra studentų malda kiekvienam padėjo ne tik giliau pažvelgti į save, bet ir įsisąmoninti akademinės sielovados uždavinį stiprinti krikščionių dalyvavimą akademiniuose procesuose ieškant tiesos apie pasaulį, žmogų ir Dievą.

Vilija Karaliūnaitė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune