Jaunimo susitikimų diena „Srovės nešami“ Kaune (2018 02 10)
Paskelbta: 2018-02-19 09:16:20

Dievas žiūrėjo į Adomą Edeno sode ir sakė: „Negera žmogui būti vienam“ (Pr 2,18). Žmogui neužtenka vien žirafų ir padangių paukščių, neužtenka ir vien savęs. Mes reikalingi kito žmogaus: kad kažkas ne tik išgirstų, bet ir suprastų, kad ne tik pažiūrėtų, bet ir pamatytų. Mes reikalingi ir nuolatinio susitikimo su Dievu, kad būtume pripildyti tikrojo Gyvenimo Šaltinio.

Todėl vasario 10 d. Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras kartu su gausiu savanorių būriu pakvietė Lietuvos jaunimą susitikti jau 6 kartą vykusioje Jaunimo susitikimų dienoje. Šiame ugdomojo pobūdžio renginyje, kurio šiųmetinis šūkis „Srovės nešami”, susirinko daugiau nei 1000 jaunų žmonių. Jie atvyko iš visų septynių Kauno arkivyskupijos dekanatų, taip pat iš Alytaus, Druskininkų, Kaišiadorių, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Viekšnių, Žemaičių Naumiesčio, Vilkaviškio, Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų bei miestelių.

Pagrindiniai paskaitų kalbėtojai br. Paulius Vaineikis ir diak. dr. Benas Ulevičius aptarė, ką reiškia būti nešamam srovės. Taip pat sveikino Lietuvą artėjančio gimtadienio proga. Be  to, renginio metu su kitais garbiais žmonėmis diskutavome tokiais klausimais, kaip: „Ar verta bijoti mirties?“, „Kiek kainuoja laisvė?“, „Kada suklumpa lyderiai?“, jungėmės į aktyvias pramogas, kartu pietavome, meldėmės.

Šventųjų Mišių auką šventėme su Kauno arkivyskupu Lionginu Virbalau, arkivyskupu emeritu Sigitu Tamkevičiumi, už Lietuvos jaunimo sielovadą atsakingu Vilniaus arkivyskupijos augzlairu vyskupu Dariumi Trijoniu bei 17 kitų kunigų, 2 nuolatiniais diakonais ir 8 klierikais. Garbinti Viešpatį giesme padėjo šlovinimo grupė „RUAH”, o jaunimą tarp paskaitų išjudino repo grupė „Chebra“.

Vakaro programoje šokių atmosferą kūrė grupė „Kūjeliai”. Smalsūs renginio dalyviai turėjo galimybę susipažinti su skirtingų organizacijų veikla: Lietuvos kariuomenės, Piligrimų centro, Carito, JAUpros, Ateitininkų, „Magis“ klubo, Tiberiados bendruomene, Kauno „Arkos“ ir „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenėmis, A. C. Patria organizacija, KTU Studentų moksline draugija, Kultūros centru „Slėnis“ ir kt.

Veiklų buvo daug, tačiau pagrindinis tikslas – nepraeiti vienam pro kitą, susitikti pokalbyje, diskusijoje, bendrame žaidime. Pažvelgti vienas kitam į akis. Kurti santykį. Žiūrint renginio nuotraukose užfiksuotus besišypsančius veidus atrodo, kad tikslas įgyvendintas! Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras drąsina visus dalyvavusius nepasilikti tos srovės, kurioje turėjo galimybės pasistiprinti, patys, o drąsiai nešti ją į aplinkui esančių žmonių kasdienybę. Nuoširdžiais ir paprastais susitikimais! Juk kartais tiek nedaug tereikia, tik tikro pokalbio. Tik nuoširdžios maldos.

Ypatingą ačiū organizatoriai taria renginio draugams:
Kauno arkivyskupijos kurijai
Kauno technologijų universitetui
Kauno kunigų seminarijai
„Marijos radijui“
Katalikų medijų centrui
UAB „Renorapa“
UAB „Media Traffic“
UAB „Reklamos arka“
UAB „Donut LAB“

Iki kitų susitikimų!

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune