Arkivyskupijos kunigų rekolekcijose – misijų tema (2019 10 15–17)
Paskelbta: 2019-10-18 07:36:49

Spalio 15–17 d. Šiluvoje vyko Kauno arkivyskupijos kunigų rekolekcijos, kurias vedė t. Ronaldas J. McAinshas C.Ss.R, redemptoristų kongregacijos Londono provincijos provincijolas. Iš anglų kalbos konferencijas vertė ses. Agnietė Ivaškevičiūtė OSB.

Šiemetinėse rudens rekolekcijose labai ryškiai skambėjo misijų tema, nes t. Ronaldas dvidešimt metų praleido misijose Zimbabvėje. Rekolekcijų vedėjas kvietė apmąstyti savo santykį su Kristumi bei pateikė veiksmingų priemonių kunigo tapatybei stiprinti.

Ypač įsiminė vakaro diskusijos, kuriose buvo apžvelgiama Bažnyčios veikla įvairiuose žemynuose. Rekolekcijų dalyviai galėjo drąsiai klausti ir diskutuoti su vedėju. Žavėjo šio redemptoristų vienuolio kompetencija ir turtinga dvasinio gyvenimo patirtis.

Rekolekcijų pabaigoje t. Ronaldas asmeniškai meldėsi už kiekvieną rekolekcijų dalyvį patepdamas rankas kvapniuoju aliejumi. Padėkodami  už pasidalijimą dvasine patirtimi, Kauno arkivyskupijos kunigai padovanojo t. Ronaldui knygą anglų kalba apie pal. Teofilių Matulionį.

Vyskupo Algirdo Jurevičiaus informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune