Šeimų stovykla Aukštadvaryje (2012 07 13-15)
Paskelbta: 2012-07-20 11:19:33

Liepos 13–15 d. Aukštadvaryje, buvusio dominikonų vienuolyno patalpose, vyko stovykla Sužadėtinių programos vedėjų šeimoms.

Penktadienio vakarą šeimos susirinko į bendrą maldą prie stalo, paskui klausėsi kunigo, Kaišiadorių vyskupijos kurijos kanclerio Gedimino Tamošiūno pamąstymų apie Švč. Sakramento adoraciją. „ Adoracija – lotynų kalbos žodis, reiškiantis dievinimą, garbinimą, pagarbą. Kūno laikysena gali būti įvairi, galime giedoti, kalbėti rožinį, bet svarbiausia adoracijoje yra tyla. Jos metu iš tikro esame Dievo akivaizdoje“, – kalbėjo kunigas Gediminas. Vėlai vakare stovyklos dalyviai susirinko į Švč. Sakramento adoraciją koplytėlėje.

Šeštadienis prasidėjo šlovinimo malda ir Šv. Rašto skaitiniais. Susirinkusieji dėkojo Viešpačiui ir išsakė savo maldavimus. Vėliau kun. G. Tamošiūnas vedė mokymą apie šventumą ir pasidalijo įžvalgomis apie sužadėtinių rengimą Santuokai. Vidurdienį šeimos kartu su vaikais dalyvavo šv. Mišiose, o po pietų vėl susirinko į mokymus, kuriuos vedė Tarptautinio šeimos ir santuokos instituto (Austrija) psichologijos profesorius Gintautas Vaitoška. Jis dalijosi savo patirtimi vedant pasirengimo Santuokai kursus, palietė skaistumo iki Santuokos ir natūralaus šeimos planavimo temas. Dalyviai aktyviai įsitraukė į diskusijas, kėlė klausimus, svarstė apie kursuose sužadėtiniams kylančias problemas.

Po intensyvios dienos šeimos skubėjo atsigaivinti netoliese tyvuliuojančiame ežere. Daugiausia džiaugsmo čia patyrė vaikučiai: patiems mažiausiems šios maudynės buvo pirmos gyvenime! Laisvalaikio programa tęsėsi šalia vienuolyno esančiame kiemelyje, o, užmigdę vaikus, tėveliai dar ilgai vakarojo prie arbatos puodelio.

Sekmadienis prasidėjo šv. Mišiomis. Šeimos aktyviai dalyvavo liturgijoje: skaitė skaitinius, giedojo, išsakė savo maldavimus bendruomeninės maldos metu. Po šv. Mišių vyko Atnaujintos sužadėtinių programos aptarimas.

Šios programos koordinatorė Giedrė Aukščiūnienė pakvietė dalyvius atsakyti į klausimus: ką man reiškia savanorystė Šeimos centre, kiek galiu/negaliu įsipareigoti rengiant sužadėtinius ir ką tai duoda man ir mano sutuoktiniui? Sutuoktinių pora Aistė ir Darius Ruzgai pasidalijo savo patirtimi vedant tęstines grupes jaunavedžiams – poroms, jau išėjusioms pasirengimo Santuokai kursus Šeimos centre.

Po aktyvių diskusijų laukė susitikimas su gide, kuri supažindino su Aukštadvario miestelio istoriniu paveldu ir pakvietė į ekskursiją po Aukštadvario regioninį parką. Stovyklautojai turėjo galimybę nusileisti į didžiausią Lietuvoje daubą, vadinamą Velnio duobe. Toliau miško keliuku, pražingsniavę tarp dviejų Škilietų ežerėlių, pasuko link Pamiškės piliakalnio. Nors kelias kiek prailgo, tačiau užlipus ant piliakalnio atsivėrė nuostabi panorama, o norintieji prisirinko įvairiausių žolelių, apie kurių gydomąsias savybes papasakojo gidė. Po nelengvos kelionės pietūs pasirodė dar skanesni, bendrystė šiltesnė, o atsisveikinti visai nesinorėjo.

 Šią šeimų stovyklą parėmė privatus Vokietijos fondas.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune