Misijų savaitės žmogiškieji susitikimai ir parama Ukrainai koncerte-oratorijoje „Mesijas“ (2022 05 31)
Paskelbta: 2022-05-31 10:49:27

Nuotraukos – Misijų savaitės organizatorių

Šiuo ypatingu Sekminių devyndienio laiku tęsiasi parapijų Misijų savaitė arkikatedroje. Pasak organizatorių, Kūrėjo malonė toliau gausiai liejasi kartu su laiminančiu pastarųjų dienų lietumi ir su vėl grįžtančia šiluma, su žmogiškųjų susitikimų džiaugsmu.

Be kasdien du kartus švenčiamų misijų šv. Mišių ir sakomų homilijų, liudijimų, katechezių, šlovinimo, su Dievo meilės žinia misionieriai iš Slovakijos (kunigai redemptoristai ir pasauliečių grupė iš bendruomenės „Gyvenimo upė“ (Rieka Zivota su vadovu Bogushu Zivcaku) ir Kauno arkivyskupijos Misijų mokyklos dalyviai po maldos ir pasirengimo laiko kasdien keliauja ir toliau, už arkikatedros sienų, trokšdami pasiekti kuo daugiau žmonių mūsų mieste. Jau vyksta misijų programoje numatyti susitikimai su jaunimu. Lankantis Kauno mokyklose su misionieriais jau susitiko daugiau kaip 300 moksleivių. Žmonės kalbinami ir gatvėje, tarnaujant palapinėje prie arkikatedros.

Gegužės 30 d. Misijų programoje buvo speciali dalis vyrams (moterys į panašų susitikimą buvo kviečiamos gegužės 29 d.). Šią dieną skiriant nuodėmės ir atsivertimo temai, jiems surengta speciali katechezė, dalijantis mintimis apie vyro širdies tyrumą ir romumą.

 

Paskutinės gegužės dienos vakarą arkikatedrą sudrebino galingoji Tore W. Aaso oratorija „Mesijas“, kurią ne mažiau galingais balsais atliko jau dešimtmetį gyvuojantis Tauragės krašto gospelo choras „Gloria“ – pasak jo vadovės Rasos Levickaitės-Šerpytienės, mielų draugų būrys.

Ypatingas koncertas tapo tikru Dievo šlovės ir dabar kenčiančios mūsų sesės Ukrainos atminimo laiku!

Sugiedojus dabar visų širdis veriantį Ukrainos himną, arkikatedroje buvo paskelbta Evangelija pagal Joną, tik šį kartą, per šią Misijų savaitę, ji nuskambėjo neįprastai – papasakojant Jėzaus istoriją nuo pat gimimo iki pat dangun žengimo giesmėmis, Šventojo Rašto tekstu ir filmo epizodais.

Koncerto klausytojai, šitaip palydėti Biblijos vietomis ir įstabiais jos įvykiais, bemaž į kiekvieną jaunų atlikėjų giesmę atsiliepdavo plojimais, o pabaigoje chorui nuoširdžiai padėkojo oratorijos kartu su žmonėmis arkikatedroje klausęs arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. Ganytojas dėkojo chorui už suteiktą didžiulį džiaugsmą tą vakarą, kai visi pasijuto laimingi įtikėję! Šia proga arkivyskupas ir gospelo chorui „Gloria“, ir visiems Misijų vakaro dalyviams suteikė palaiminimą.

Koncerto dalyviai turėjo galimybę paremti Ukrainą. Parama bus skiriama dviem Kauno miesto parapijoms – Šventosios Dvasios (Šilainių I) ir Šv. Antano Paduviečio, labiausiai besirūpinančioms atvykusių ukrainiečių šeimų poreikiais šiandien.

Įstabus laikas arkikatedroje ir jos prieigose tęsiasi. Misijų savaitėje>>  birželio 1 d. 14 val. laukiama vaikų, o vakare bus teikiamas Sutvirtinimo sakramentas. Birželio 2 d. – Eucharistijos adoracijos ir šlovinimo laikas, o penktadienio rytmetį birželio 3 d. vyresnio amžiaus žmonėms kunigai redemptoristai pasirengę suteikti Ligonių patepimo sakramentą. Birželio 3 d. vakaras bus skiriamas šeimoms, jų Santuokos pažadų atnaujinimui, taip pat speciali programa su liudijimais laukia jaunimo.

Misijų laikas skiriamas priartėjimo ir sugrįžimo prie Dievo, susitaikymo ir atsivertimo malonei. „Išpažintyje Viešpats priima nuolankiuosius. Taip Jis priims mus ir mirties valandą“, – sakė tėvas Rastislavas Dluhy vienoje iš misijų homilijų (jos sakomos 8 ir 18 val. šv. Mišiose), kalbėdamas apie Dievo gailestingumą, apie kiekvieną klystantį, nusidedantį žmogų gelbstinčią malonę per Sutaikinimo sakramentą. Dievas laukia mūsų Jam ištarto „taip“ iki pat paskutinio atodūsio.

Šiomis dienomis arkikatedroje išpažinčių klausoma ne tik lietuvių, bet ir rusų, anglų, italų, lenkų, slovakų kalbomis. Čia galima rasti kunigą ir dvasiniam pokalbiui (kasdien 9–11 val. ir 16–18 val.)

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune