Vaikų gynimo dieną – palaiminimai Pal. Jurgio Matulaičio montesori mokykloje (2022 06 01)
Paskelbta: 2022-06-02 10:17:42

Birželio 1-ąją, Pasaulinę vaikų gynimo dieną, arkivyskupas Kęstutis Kėvalas aplankė Palaimintojo Jurgio Matulaičio montesori mokyklą Kaune. Joje švenčiant Eucharistiją, patys vaikai skaitė skaitinius ir savo nupieštus maldavimus, giedojo, o per homiliją – tikrą draugišką pokalbį – atsiliepė į arkivyskupo pasakojimą apie kankinį Justiną, gyvenusį ir mirusį dėl Kristaus prieš beveik 19 amžių, ir apie šių dienų vaikų realybę, jų mokslo metus ir artėjančias atostogas.

Aptardamas tos dienos Evangeliją apie Kristaus mokinius kaip žemės druską ir pasaulio šviesą, ganytojas su vaikais ieškojo nuostabių druskos ir šviesos savybių, jų nepamainomos būtinybės mūsų gyvenimui.

Po maldos arkivyskupas neskubėjo išvykti ir aplankė visas klases, ten bendravo su vaikais – atsakė į jų klausimus, pats jų klausinėjo ir visus laimino.

Pabaigoje vaikai sugiedojo ką tik savo muzikos mokytojos Vitos Liaudanskaitės-Vaitkevičienės sukurtą mokyklos himną pagal palaimintojo Jurgio Matulaičio moto – Nugalėk blogį gerumu.

Tą dieną vaikai apsilankė Marijos radijuje, kur Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė darbuojasi muzikos redaktore, ir drauge su ja iš vakaro pašventintoje naujojoje radijo studijoje padarė šio himno garso įrašą.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune