Misijose – atvirų širdžių maldoje išsiliejusi Dievo meilė (2022 06 03)
Paskelbta: 2022-06-04 10:52:32

Nuotraukos – Misijų savaitės organizatorių ir KAIT

 „Lietuvoje dar labai trūksta pilno atsigręžimo į Dievą, tačiau per atviras žmonių širdis, šeimas Dievo meilė liejasi į šią šalį“, – dalijosi slovakų misionieriai Misijų vakarą arkikatedroje birželio 3 dieną, skirtą kančios ir meilės temai.

„Sakramentai – tai srūvanti Dievo meilė“, – sakė tėvas Peteris Hertelis katechezėje, o šv. Mišiose su Viešpaties auka ant altoriaus buvo švenčiama ir šeimų meilė: sutuoktiniai buvo pakviesti bendruomenės akivaizdoje vėl paimti vienas kitam už rankos ir pakartoti savo Santuokos sakramento pažadus.

„Ar žinotume gražesnių žodžių apie meilę?“ – klausė misijų pamokslą sakęs redemptoristas Mykolas Zamkovský, atkreipdamas dėmesį į Eucharistinę maldą Mišiose, kai Jėzus atiduoda valgyti ir gerti savo Kūną ir Kraują. Jėzaus meilė žemėje skleidžiasi per Eucharistiją ir per Santuoką. To Dievas trokšta, ir tai yra gražu. Meilė teikia džiaugsmą, tačiau dėl jos turime problemų. Klimatas pasaulyje šyla, o tarp tautų - karai, neapykanta...

Tėvas redemptoristas ragino: mylėkite žmones, nes jie netrunka iškeliauti. Ir mes, amžinybėn iškeliavę, būsime teisiami pagal tai, kiek mylėjome.

Šį vakarą po Misijų savaitės šv. Mišių arkikatedra tiesiog suošė šlovinimo giesmėmis! Vieną jų buvo pasiūlyta sugiedoti slovakiškai, ir jos mintis geriausiai perteikė viso susitikimo moto: kai pasitikime Dievu, esame kaip medis prie vandens (plg. psalmė)!

Slovakų pasiūlymu, šlovinimą praturtino ir judesiai, visu kūnu garbinant Viešpatį. Savo liudijimų programą misionieriai pagyvino linksmais vaidybiniais siužetais, o ir paprasti žmonių liudijimai per asmenines istorijas drąsino atiduoti Dievui savo gyvenimą.

„Dievas nėra minimalistas. Jis nori viso mūsų gyvenimo“ , – sakė Lietuvoje gerai pažįstamas Bogushas Zivcakas, bendruomenės „Gyvenimo upė“ („Rieka Zivota“) vadovas. Šitai drąsai kiekvienas buvo asmeniškai palaimintas tėvų redemptoristų. Slovakai pasauliečiai tą vakarą jau užbaigė savo misijas Kaune.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune