Jaunimas centre karaliavo vaikų dienos stovykla su šventaisiais „superherojais“ (2022 06 27–07 01)
Paskelbta: 2022-07-13 19:17:37

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

 

Šv. Augustinas rašė: „Mylėk ir daryk, ką nori.“ Iš tiesų šventasis omeny turėjo tai, ką graikai vadino Αγάπη (agapė). Čia apie meilę, atiduodančią save iki paskutinio siūlo. Čia tiksliai apie birželio 27 d. – liepos 1 d. Jaunimo centre karaliavusią stovyklą vaikams „Esi vertas daugiau’mini“.

Dienos stovykla vaikams „Esi vertas daugiau’mini“ – tai projekto „Savanorių LABas“ finišas. Visus mokslo metus paaugliai kantriai ugdė savas širdis bei protus, augino savanorystės kompetencijas, uoliai mokėsi būti lyderiais mažiesiems.

Šių metų stovykla apie superherojus – apie šventuosius. Kartu stovyklavo šv. Rita Kašietė ir šv. Jonas Boskas, šv. Hildegarda Bingenietė ir šv. Maksimilijonas Kolbė, šv. Ignacas Lojola ir šv. Bernadeta, šv. Augustinas ir šv. Kotryna Tekakvita.

Kartu eiliavome dainų tekstus vasarai, žaidėme lietuvių liaudies žaidimus, plakėme ir skanavome ledų bei pieno kokteilių, dailiai sodinome savus augalėlius, savarankiškai gaminome muilą bei autentiškus papuošalus. Tiesa, ir skautiškas laužas kiemelyje liepsnojo, ir fotografijos studija žaliu ekranu stebino. Būta dienos ir kūno, proto bei dvasios treniruotei.

Mūsų atminties „kišenėse“ pasilieka edukacija Kauno valstybiniame lėlių teatre. Padėkos ir Marijos radijo komandai bei KTU Studentų mokslinei draugijai.

Kantriausio kunigo apdovanojimą be dvejonių skiriame visą savaitę kartu keliavusiam kunigui Kęstučiui Geniui. Kasdienė šv. Mišių auka tikras lobis ir savanorių komandai, ir stovyklautojams.

Darkart apsikabiname ir einame vasaroti! Pakeliui dar užsuksime į stovyklą „Esi vertas daugiau 22“ jaunimui.

Stovykla kuriama kartu su Kauno miesto savivaldybe.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune