Spaudos konferencija Kaune, „Žalgirio“ arenoje, atidarant Lietuvos jaunimo dienas (2013 06 28)
Paskelbta: 2013-06-28 15:50:33

Fotografija Laimos Penekaitės

 

Birželio 28 d. vidudienį Kaune, kurio gatvėse, ypač senamiestyje, vis daugėja jaunų žmonių, besirenkančių į šiandien Santakoje atidaromas 2013 metų Lietuvos jaunimo dienas, „Žalgirio“ arenoje žiniasklaidos atstovams jų organizatoriai pristatė šį didžiausią katalikiško jaunimo renginį Lietuvoje – tikėjimo ir draugystės šventę, kurioje tikimasi sulaukti arti 8 tūkst. jaunųjų dalyvių, kurioje talkins per 500 savanorių, o pagrindiniai renginiai vyks svetingai juos priimančioje didžiausioje Baltijos šalyse arenoje.

Spaudos konferencijų salėje LJD idėją, temą, ženklą, himną, tikslus, programą, trumpai LJD istoriją Lietuvoje, ryšį su Pasaulinėmis jaunimo dienomis pristatė, į žurnalistų klausimus atsakė vyskupas Arūnas Poniškaitis, LVK Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas, Roberta Daubaraitė-Randė, Lietuvos jaunimo pastoracijos centro vadovė, ir Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė, LJD koordinatorė.

Organizatoriai sakė, jog LJD 2000 m. pirmą kartą buvo surengtos Vilniuje, šiemetinės LJD yra jau šeštosios. Tai keliaujantis renginys, kas trejus metus vykstantis vis kitame mieste (į Kauną jis atkeliavo iš 2010 m LJD Panevėžyje)

„Mūsų tikslas – sustiprinti jaunimo sielovadą, kad jauni žmonės patirtų Bažnyčią kaip draugų būrį“, – sakė R. Daubaraitė-Randė.

Pasak vysk. A. Poniškaičio, LJD tema – Jėzaus žodžiai apie santykį su savo mokiniais („Jus aš draugais vadinu“) iš Jono evangelijos palyginimo apie vynmedį ir šakeles. „Norisi pabrėžti jauniems žmonėms, kad tikėjimo esmė – asmeninis santykis su Jėzumi“, – sakė ganytojas, pabrėždamas Gerąją naujieną jaunam žmogui: pats Jėzus mus išsirinko, kiekvienas yra Dievo mylimas ir vertingas dabar, o Dievo meilė yra tas pagrindas, ant kurio jaunas žmogus gali kurti savo gyvenimą ir atrasti viltį. Be to, tikėjimo kelionėje nesame vieni – Dievas lydi mus kaip Bažnyčios bendruomenę ir kiekvieną asmeniškai.

„Tikimės tikėjimo šventės, kad jauni žmonės yra laisvi ir laimingi tikėti ir gali tuo dalytis vienas su kitu“, – sakė V. Spangelevičiūtė-Kneižienė. Jaunimo dienų dalyvių skaičius, pasak jų koordinatorės, kasmet auga. LJD pasklis po miestą su pačiais įvairiausiais susitikimais (ir ekskursija po Kauną), kurie padės tapti geresniais draugais tikėjimo kelionėje, svarstyti, ar tikėti – tai kančia, ar tai – laisvė ir džiaugsmas,.

Šį vakarą Lietuvos jaunimo dienų atidarymas Santakoje 19 val. Atidarymo šventėje (kurioje laukia ir Kauno muzikantų dovana jaunimui) įėjimas dalyvauti visiems atviras.

21 val. iš Santakos pagrindinėmis miesto gatvėmis procesijoje su Švenčiausiuoju Sakramentu jaunimas eis į „Žalgirio“ areną, kurios amfiteatre per naktį vyks adoracija, pašnekesiai su dvasininkais, susitaikymas su Dievu.

2013 LJD Kaune tęsis iki sekmadienio, visą programą žr. >>

Fotografija LJD rengėjų

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune