Šeimos centro stovykla Sužadėtinių programos vedėjams Birštone (2013 07 26–28)
Paskelbta: 2013-08-01 09:53:38

Fotografijos Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Liepos 26–28 d. Birštone, Kaišiadorių vyskupijos Svečių namuose, vyko stovykla, skirta Sužadėtinių rengimo Santuokai programos vedėjams. Tai jau tradicine tapusi stovykla, į kurią susirenka Šeimos centro savanoriai, vedantys užsiėmimus sužadėtiniams. Daugiausia tai jaunos poros, auginančios ne vieną atžalą. Todėl stovykloje netilo mažųjų klegesys, o juos prižiūrint talkino net septyni jaunieji savanoriai.

Penktadienio vakarą vyko ekskursija po Birštoną. Po to visi susirinko prie tvenkinių, kur maudynės suteikė džiaugsmo ne tik vaikučiams, bet ir tėveliams. Giesmėmis ir šilčiausiais linkėjimais susirinkusieji pasveikino Aistės ir Dariaus Ruzgų šeimą santuokos dešimtmečio proga, paskui vaišinosi jubiliejiniu tortu.

Šeštadienis prasidėjo Indrės ir Ramūno Aušrotų konferencija „Klusnumas šeimoje“. Konferencijos vedėjai atskleidė, kaip klusnumas gali derėti su žmogaus orumu, taip pat pasidalijo savo asmenine patirtimi. 2012 m. Lietuvoje dešimt katalikų šeimų baigė J. Kentenicho šeimos pedagogikos akademiją. Aušrotų šeima buvo viena iš jų. Todėl įgyta patirtimi ji mielai dalijosi su stovyklos dalyviais. Susirinkusieji ne tik klausėsi, bet ir buvo paraginti pasikalbėti poroje, taip pat užduoti klausimus konferencijos vedėjams.

Po pietų Kauno Šv. Gertrūdos bažnyčios rektorius, Lietuvos marijonų vyresnysis kun. dr. Vytautas Brilius MIC kalbėjo tema „Kaip evangelizuoti ir pritraukti į Bažnyčią šiuolaikinius sužadėtinius“. „Žmonės ateina tuoktis vedami jausmo. Tačiau meilė ir meilės jausmas yra skirtingi dalykai. Apsvaigimas praeina – lieka meilė kaip gyvenimo nuostata“, – kalbėjo kunigas, vėliau išsamiai atsakęs į stovyklos dalyvių klausimus.

Po vakarienės Ramūnas Aušrotas pakvietė pažiūrėti filmo „Neištikimai jūsų“ („Unfaithfully Yours”, Preston Sturges, 1948 m.). Ši komedija linksmai nuteikė stovyklautojus, o, vaikams užmigus vakarojimas užsitęsė prie vaišių stalo ragaujant naminio sūrio ir jau šią vasarą Lauros ir Mažvydo Aleknų sodyboje surinkto medaus.

Sekmadienį Telšių krizių centro vadovė psichologė Vanda Benaitienė vedė seminarą „Tėvai ir vaikai: kaip geriau suprasti vieniem kitus? Ką atsinešame ir ką perduodame?“ Pirmiausia ji pakvietė dalyvius pasvarstyti, kas padeda ir kas trukdo suprasti savo vaikus. Taip pat pabrėžė, kad auklėjime labai svarbu ribos, tėvų elgesio pastovumas. „Kuo labiau suprasime savo vaikus, tuo labiau jie supras mus“, – kalbėjo psichologė. Vaikų auklėjimo tema buvo aktuali visiems susirinkusiems, taigi klausimų iškilo labai daug. Todėl šeimoms buvo sudaryta galimybė pasikonsultuoti asmeniškai.

Sekmadienį 12 val. stovyklautojai Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje dalyvavo šv. Mišiose. Joms vadovavo Birštono klebonas dekanas mons. Jonas Dalinevičius. Po šv. Mišių visi susirinko prie pietų stalo, o atsisveikino dėkodami už patirtą bendrystę, suteiktas žinias ir galimybę pailsėti kartu su šeima.

Šią stovyklą parėmė Vokietijos katalikų solidarumo akcija Renovabis bei privatus Vokietijos fondas.

 

 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune