Šeimos centro programos jaunimui „Pažink save“ seminaras Kulautuvoje (2013 10 25–27)
Paskelbta: 2013-10-31 11:28:40

Spalio 25–27 d. Kulautuvoje vyko jaunimo lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai seminaras „Pažink save“. Jį organizavo Kauno arkivyskupijos Šeimos centro jaunųjų savanorių komanda kartu su programos koordinatoriumi Gediminu Urbonu. „A. C. Patria" Jaunimo namuose Kulautuvoje nesutilpo visų norintys dalyvauti seminare - todėl dalis dalyvių atvyko tik vienai dienai. Galbūt ne retam kyla klausimas: kas nuostabaus ten vyko, ko negalima būtų išvysti „Akropolyje“ ar per TV?

Atsakymas susideda iš daugybės priežasčių. Visų pirma, kiekvienas galėjo susipažinti ne tik tarpusavyje, bet ir su visuotinai aktualiomis ir kiekvienam išgirsti vertingomis temomis: „Aš“, „Vertybės“, „Šeima“, „Jie ir jos“, „Lyties tapatybė“, „Ar tai meilė?“, „Kodėl verta laukti“, „Kelias į santuoką“, „Gyvybė“ ir „Vaisingumas“. Jų metu jaunuoliai įgijo progą analizuoti: kas aš esu; kodėl svarbu kas aš esu ir kad esu; koks aš? Kas yra vyriškumas, moteriškumas; kuo svarbūs mano santykiai su kitais? Kas yra gyvybė ir kodėl ją reikia saugoti? Ir su dar daugybe svarbių dalykų kiekvienam jaunam žmogui. Žinoma, visiems aktualu buvo išgirsti apie meilę. Kas, jei ne tik meilė, yra svarbi žmogui santuokoje? Apie tai ir ne tik liudijo Lauros ir Mažvydo Aleknų šeima. Jie viršijo dalyvių lūkesčius pasidalydami savo gyvenimu. Jaunuoliai klausėsi, diskutavo ir girdėjo.

Dalyviai nebuvo tik pasyvūs stebėtojai – grupelių metu jie turėjo progą dalytis savo pačių patirtimi, nuomone, mintimis, diskutuoti, atrasti. Tai skatino pažinti ne tik save, bet ir vienas kitą.

Keletas liudijimų:

  • „Artumas. Būtent tuo aš „kvėpavau“ savaitgalio metu. Kiekvienas dalyvis ir kiekvienas savanoris atsinešė kažką TOKIO, ką buvo neapsakomai gera atrasti“.
  • „Labai patiko šeimos liudijimas – tikra istorija su daug išbandymų-, parodanti, kad norint išsaugoti šeimą reikia įdėti pastangų, niekas savaime nesigauna“.
  • Patiko, kad buvo ne tik sausa teorija, bet ir daug metodų, praktinių užduočių, kur kiekvienas galėjo įsijunti. Temos viena su kita susijusios, papildo prieš tai buvusias ir taip gaunasi graži visuma“.
  • „Laikas praleistas Kulautuvoje ne tik išmokė mane daug naujo, bet ir pastatė manyje „atnaujintus pamatus“.

Trumpas filmukas apie savaitgalį http://youtube/0eMawct9oD4

Šį seminarą parėmė Vokietijos katalikų solidarumo akcija Renovabis bei privatus Vokietijos fondas.

Išsamiau apie programą „Pažink save“ galite rasti interneto svetainėje www.pazinksave.eu

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune