Arkivyskupijos Šeimos centre vyko Kauno miesto Šeimos tarybos susirinkimas (2013 12 04)
Paskelbta: 2013-12-06 08:47:29

Gruodžio 4 d. Šeimos centre vyko Kauno miesto Šeimos tarybos narių susirinkimas. Ši taryba – tai visuomeniniais pagrindais veikiantis patariamasis kolegialus organas, savo veikla siekiantis, kad Kaunas būtų draugiškas šeimai miestas. Šeimos taryba miesto Savivaldybės tarybos sprendimu įsteigta kovo 21 d., ją sudaro 12 nevyriausybinių organizacijų ir 7 savivaldybės institucijų bei įstaigų atstovai.

Susirinkimo pradžioje aptartas lapkričio 30 d. Kaišiadoryse vykęs Šeimų tarybų susitikimas. Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos (NŠTA) atstovė Modesta Paklonskaitė pristatė Šeimų tarybų situaciją Lietuvoje ir jų tinklo kūrimo idėją bei veiklos perspektyvas. Paskui vyko diskusija apie darželių problemas Kauno mieste.

Šiuo metu Kaune dėl vietų stokos per 1000 vaikų nelanko ikimokyklinio ugdymo įstaigų. Atlikdama patariamąją funkciją, Šeimos taryba ėmėsi iniciatyvos ieškoti būdų, kaip pagerinti šią padėtį. Buvo išanalizuota esama teisinė bazė, į posėdžius kviečiami Kauno m. savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai, kartu ieškoma galimybių iškilusioms problemoms spręsti (daugiafunkcinių centrų, privačių bei mini darželių steigimas, ikimokyklinio ugdymo krepšelio panaudojimas, higienos normų suprastinimas). Susirinkime nutarta parengti pasiūlymus Savivaldybės, Ministerijos bei Seimo atstovams, kad darželių klausimas būtų sprendžiamas.

Šeimos tarybos pirmininkė Ramunė Jurkuvienė pakvietė susirinkusius įvertinti šių metų darbą ir atsakyti į klausimus: kas įsiminė? Kuo galima pasidžiaugti? Kas siūloma ateinantiems metams? Po aktyvių diskusijų mažose grupelėse visi džiaugėsi, kad sustiprėjo bendradarbiavimas tarp savivaldybės ir nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su šeimomis ir joms atstovaujančių. „Mes dar tik mokomės, kaip dirbti. Gylis yra įmanomas tik einant mažais žingsneliais. Tai, kad susipažinome, yra pats didžiausias rezultatas“, – kalbėjo R. Jurkuvienė.

Nutarta aplankyti seniūnijas, išsiaiškinti konkrečių šeimų rūpesčius, plačiau skleisti informaciją apie pačią Šeimos tarybą. Taip pat dalyviai diskutavo apie vaikų piešinių konkursą, paskelbta Šeimos tarybos interneto svetainėje. Piešinius jau atsiuntė 72 dalyviai. Susirinkimo pabaigoje aptarti Šeimos metų renginiai, ypač gegužės 15-toji – Tarptautinė šeimos diena.
 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune