Miesto misijų susitikimas su kun. Pauliumi Vaineikiu OFM kavinėje ir maldos vakaras (2014 05 29)
Paskelbta: 2014-05-30 09:48:09

Fotografijos Ievos Jokubaitienės

Fotografija Ievos Jokubaitienės

Gegužės 29 d. vakare Kaune vyko penktasis Miesto misijų „Jėzus visada šalia“ renginys. Nemažai žmonių atėjo į susitikimą su kun. Pauliumi Vaineikiu OFM senamiestyje įsikūrusioje „Vero Cafe“ kavinėje, vėliau dalis jų, ypač jaunimas, dalyvavo maldos ir šlovinimo vakare, kurį katalikų bendruomenė „Naujoji Sandora“ surengė Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje.

Fotografija Ievos Jokubaitienės

Susitikimas kavinėje praėjo ypač nuotaikingoje ir draugiškoje atmosferoje. Kavinės lankytojai šiltai priėmė brolį pranciškoną. Kalbėdamas tema „Kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų“ br. Paulius rėmėsi asmeniška patirtimi, nuoširdžiai paliudijo savo atsivertimo istoriją. Iki 19 metų jis visiškai Dievo nepažino ir augo netikinčioje šeimoje (kaip šmaikštavo, pats sau buvo dievas). Tarnaujant sovietų kariuomenėje, po asmeniškų netekčių šeimoje, aštriai iškilus gyvenimo prasmės klausimams, tapydamas jam skirtoje kareivinių sienoje patyrė atsivertimą, per kurį išgirdo Viešpaties žodžius: „Aš esu.“ Taip, brolio liudijimo žodžiais tariant, jame „įsijungė“ nauja programa, visai kita kryptimi pasukusi jo gyvenimą. Brolis nuotaikingai liudijo, kaip sutiktą savo gyvenime Viešpatį jis pradėjo atpažinti kituose sutiktuose žmonėse, linkėjo visiems Jėzų sutikti savo kasdienoje, jį pamatyti ypač vargšų, paprastų žmonių akyse ir su juo neprasilenkti. Tik Viešpats, kaip minėjo brolis pranciškonas, gali pripildyti su kaupu žmogaus gyvenimą tikro džiaugsmo ir jo duoti tiek, kad būtų apsčiai.

Fotografija Ievos Jokubaitienės

Kun. Paulius Vaineikis OFM dalyvavo ir žodį tarė Maldos ir šlovinimo vakare Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje su Švč. Sakramento adoracija ir „Naujosios Sandoros“ šlovinimo giesmėmis.

Fotografija Ievos Jokubaitienės

Kitas Miesto misijų susitikimas – birželio 24 d. su kun. Ričardu Doveika „Daugirdo“ viešbučio  kavinėje tema „Šeima – dovana ir paslaptis“ >>. 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune