Atviras maldos vakaras „Išdrįsk tikėti“ su misionieriais iš Anglijos (2014 05 30)
Paskelbta: 2014-06-02 11:07:12

Fotografijos Raimondos Janušauskaitės

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Gegužės 30 d. vakare arkivyskupijos konferencijų salėje vyko atviras maldos vakaras „Išdrįsk tikėti“ su misionieriais iš Anglijos, katalikų charizminių bendruomenių tarnysčių vadovais Davidu Payne`u, Timu Stevensu ir Tomu O’Neillu. Šį maldos vakarą ir kitus misionierių viešnagės susitikimus Kaune rengė bendruomenės „Gailestingumo versmė“, „Gyvieji akmenys“, „Naujoji Sandora“, „Užtarėjų bendruomenė“, ALFA, Naujosios evangelizacijos tarnyba, Kauno pranciškoniškasis jaunimas.

Patį pirmąjį Sekminių devyndienio vakarą renginys vyko pilnutėlėje konferencijų salėje. Gausūs jo dalyviai susidomėję klausėsi svečių liudijimų, sutartinai šlovino Viešpatį, meldė Šventosios Dvasios atėjimo, kad Jos šviesa ateitų į širdis ir gyvenimus.

Davidas Payne`as, Timas Stevensas ir Tomas O’Neillas, šeimos vyrai, auginantys po kelis vaikus, dabar tarnaujantys evangelizacinei misijai, liudijo, kaip Dievas išvadavo iš įvairių priklausomybių, akino būti atvirus Tėvo meilei, kvietė atiduoti savo gyvenimo vairą Šventajai Dvasiai, kasdien šauktis Jos, kad Ji perkaistų širdis ir gyvenimą.

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Katalikų evangelizacijos organizacijai Catholic Faith Exploration vadovaujantis Davidas Payne`as pasakojo, kaip jaunystėje gyventas „laisvas“ gyvenimas, pinigai, narkotikai nepajėgė užpildyti širdyje buvusios tuštumos. Būdamas 25-erių pajuto artėjančią mirtį (daug jo draugų jau buvo mirę nuo priklausomybių).

„Motina maldoje nuolat kovojo už mane“, – sakė svečias, kaip stebuklą prisimindamas ir tuomet išgirstą pamokslą apie Jėzų. Davidas atsivertė, bet dar buvo priklausomas nuo narkotikų. Maldos grupėje senyvos airės moterys, meldusios jam Šventosios Dvasios išlaisvinimo, išmeldė pagijimo nuo kvaišalų stebuklą. Tačiau dar teko įveikti nepasitikėjimą savimi, žemą savivertę, baimę įsipareigoti, kurti šeimą.

Vėliau pažinta Tėvo meilė visa pakeitė, suteikė jėgų. Misionierius iš Anglijos karštai ragino  klausytis Tėvo širdimi – ją tarsi radijo imtuvą taip sureguliuoti, kad ji nuolat „jungtųsi“ su Tėvo balsu. Svečias pabrėžė, jog nesame pašaukti patys save pakeisti. Jėzus keičia, Jis nori, kad silpnumai, blogis žmogyje būtų nuskaptuotas. Tačiau Jis darbuojasi ne plaktuku, ne jėga. Jėzus iš meilės ant kryžiaus nukryžiavo žmogaus silpnumą, tą dalį, kurią reikia perkeisti.

„Tai ir yra Evangelija: kai patikime, kad viskas gali keistis, tada ir pradeda keistis“, – liudijo misionierius. Jis uždegančiai kalbėjo apie Šventąją Dvasią, kuri, būdama guodėja, padėjėja, gynėja ir užtarėja, ateina pas Jos besišaukiantį. Ji kaip ir ankstyvojoje Bažnyčioje teikia galią, tad ir šiandien matome, kaip Šventosios Dvasios  įgalinti vyrai ir moterys veikia su charizmine jėga.

Timas Stevensas pasidalijo, kaip jis bandė gyvenimo tuštumą užpildyti darbu kriminalinėje policijoje (buvo tikras darboholikas), tačiau per kitų maldą buvo Dievo perkeistas; svečias  pabrėžė, jog niekada ne vėlu melstis – už save ir už kitus. Tomas O’Neillas liudijo Dievo gailestingumą, kuris jį išlaisvino iš baisių pavergimų ir leido išgyventi tikros laisvės pojūtį, ragino kasdien būti „prisijungusiems“ prie Tėvo.

Fotografija Raimondos Janušauskaitės

Vakaras baigėsi užtarimo malda. Šeštadienį svečiai vedė seminarą minėtoms bendruomenėms, o sekmadienį, po šv. Mišių Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje vadovavo atskiriems vyrų ir moterų užsiėmimams temomis „Siauri vartai“ ir „Kaip melstis už savo vyrus“.

 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune