Rugsėjo 1-osios koncertas Šeimos centro kiemelyje (2014 09 01)
Paskelbta: 2014-09-02 11:42:09

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro fotografija

Rugsėjo 1-ąją arkivyskupijos Šeimos centras pasitiko tęsdamas „Atvirų vartų“ tradiciją. Šeimos centro kiemelyje autorinės kariliono, balso ir elektroninės muzikos programą „Skambesiai“ atliko Raimundas Eimontas ir Eglė Gerasimovaitė . Ši programa – tai tęsinys VARPŲ ŽINIOS koncertų, jau keletą metų vykstančių vis kitose Kauno miesto erdvėse.

Apie varpus įprasta kalbėti pagarbiai, pakylėtai. Tai žemės ir dangaus ryšio simbolis, kviečiantis į maldą, susikaupimą, perteikiantis svarbią žinią. Varpų garsai, susipynę su liaudies melodijomis bei šiuolaikine elektronine muzika, Rugsėjo 1-ąją švenčiančiame mieste, drauge su kitais šventiniais renginiais, į Šeimos centro kiemelį kvietė užsukti Vilniaus gatvės praeivius, o susirinkusiems tarsi skelbė Evangelinę žinią: „Kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų “(Jn 15, 11), primindami apie šiemet švenčiamus Šeimos metus.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro fotografija
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune