„Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos Kaune (2015 04 17–19)
Paskelbta: 2015-04-21 07:45:01

Balandžio 17–19 d. pranciškonų svečių namuose „Domu Pacis“ vyko „Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos. Tai jau ketvirtosios tokios rekolekcijos Kauno mieste. Jos skirtos šeimoms, moterims ir vyrams, kurie yra patyrę kūdikio netektį dėl aborto ar dėl persileidimo ir išgyvena netekties skausmą.

Rekolekcijose dalyvavo 10 dalyvių iš Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus. Savanorių komandai talkino Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės kapelionas kun. Arnoldas Smalstys, sesuo Gabrielė Aušra Vasiliauskaitė OSB, psichologė Giedrė Širvinskienė. Rekolekcijų metu buvo atsisveikinta daugiau nei su 20-čia kūdikių.

Patyrus kūdikio netektį dėl aborto ar persileidimo ir neišgedėjus šio sielvarto į gyvenimą žvelgiama praradimo žvilgsniu arba jausmai nuslopinami tam, kad būtų galima išgyventi kasdienybėje. Ši netektis dažnai yra viso gyvenimo, nepatirtos meilės vaikystėje ir netvirtų santykių su tėvais padarinys. Abortas – tai tarsi nesąmoningas patvirtinimas tų skaudžių patirčių, kad esi verta tik skausmo.

Rekolekcijų tikslas – atverti praradimo skausmą, išgedėti sielvarto jausmus, atrasti naują gyvenimo perspektyvą, žvilgsnį į savo gyvenimo istoriją ir į savo moteriškumą bei motinystę.

Keletas atsiliepimų:
 „Atrodo, kad verčiu naują, švarų gyvenimo lapą, ačiū Jums.“

„Mane labai stipriai palietė komandos rūpestis, meilė. Suprantu, kaip ilgai nešiojausi tą skausmą, jis temdė mano gyvenimą, labiausiai mane pačią.“

„Tai pačios nuostabiausios rekolekcijos mano gyvenime.“

„Buvo sunku kalbėti apie vaikelius, aš taip ilgėjausi jų ir gėdijausi. Dabar, atrodo, galiu tik pradėti gyventi, nes turiu angeliukus.“

Šias rekolekcijas parėmė Lietuvių katalikų religinė šalpa.

Kaune „Rachelės vynuogyno“ rekolekcijos organizuojamos 2 kartus per metus. Individualios konsultacijos teikiamos Kauno arkivyskupijos Šeimos centre tel. ( 8 37) 32 11 22, el. p. laukimas@lcn.lt
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune