Ketvirtų klasių moksleivių viktorinos „Irkis į gilumą“ (Lk 5, 4a) baigiamasis etapas Kaune (2015 05 08)
Paskelbta: 2015-05-11 15:07:13

Gegužės 8 dieną Kaune, arkivyskupijos konferencijų salėje, vyko IV klasių moksleivių katalikų tikybos viktorinos „Irkis į gilumą“ (Lk 5, 4a) baigiamasis etapas. Jame dalyvavo penkios komandos iš Veliuonos, Ukmergės, Kėdainių, Kauno ir Jonavos mokyklų. Viktoriną ir šį baigiamąjį renginį organizavo arkivyskupijos Katechetikos centras, vedė ir mokinius drąsino Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro metodininkė teol. lic. Inga Rakauskienė.

Pirmoji prisistatė Kėdainių „Aušros“ sveikatinimo ir sporto pagrindinės mokyklos ketvirtokų komanda, pasivadinusi „Tiberiados žvejais“. „Jėzus visada nuramina audras ir pasilieka su mumis“, – tvirtino mokiniai. Antrieji prisistatė vaikai iš Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos. Jie priginė į salę avelių, o savo komandą taip ir pavadino: „Klusniosios Dievo avelės.“ Pasirodymą baigė viltingais 23-iosios psalmės žodžiais.

Treti buvo Kauno darželio-mokyklos „Rūtelė“ (Kristaus Prisikėlimo parapija) mokinukai, pasivadinę „Rūtelės angeliukais“ ir sugiedoję giesmę „Aleliuja“. Ketvirta prisistačiusi Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazijos ketvirtokų komanda sakė: „Mes esame Jėzaus rankos.“ Penktoji buvo Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos komanda, o jos šūkis: „Mes esame Dievo karta, tikėjimas yra mūsų jėga.“

Po žaismingų komandų prisistatymų vaikai greitai įveikė 10 klausimų, atsakydami ir į sunkesnius apie šventes, atliko užduotis „Atspėk paveikslėlį“, nedideles užduotis su Šventuoju Raštu, tarp jų – ir komandinį piešinį.

Komisija dirbo ilgai ir kruopščiai. Joje mums talkino Kauno pedagogų kvalifikacijos centro metodininkė Zita Verbickienė ir Kauno katalikiškos mokyklos-darželio „Šviesa“ tikybos vyr. mokytoja sesuo Justina Gruodytė OSB.

Draugiškiausia buvo pripažinta tikybos mokytojos metodininkės Sigutės Žiedelienės rengta ukmergiškių komanda. Kūrybingiausia – tikybos vyr. mokytojos Astos Eimutienės atlydėta Jonavos ketvirtokų komanda.

Trečioji viktorinos vieta atiteko tikybos mokytojos metodininkės Zitos Kairaitytės vadovaujamiems mokinukams iš Kėdainių. Antrąją vietą laimėjo tikybos mokytojos metodininkės Irenos Danupienės parengti mokinukai iš Veliuonos. Pirmąją vietą iškovojo tikybos vyr. mokytojos Vilmos Tamošauskytės parengti mokinukai iš Kauno.

Irena Puodžiukaitė,
Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro koordinatorė

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune