Rugpjūčio 23-iąją, Lietuvoje minint Juodojo kaspino dieną, LVK Pirmininkas arkivyskupas Gintaras GRUŠAS kviečia į maldą už Ukrainą ir ukrainiečius
Paskelbta: 2015-08-18 19:27:09

Rugpjūčio 23-iąją minime Juodojo kaspino dieną. Melsdami Dievą laiminti mūsų šalį ir saugoti jos laisvę, ypač prisiminkime Ukrainą, kuri rugpjūčio 24-ąją mini savo Nepriklausomybės dieną. Atsiliepdami į popiežiaus Pranciškaus nepaliaujamą raginimą melstis už taiką pasaulyje, melskime Dievą už Ukrainą ir ukrainiečius šio sekmadienio šv. Mišiose bei asmeninėse maldose.

Juodojo kaspino diena primena slaptus 1939 m. Molotovo-Ribentropo pakto protokolus, Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims lėmusius nepriklausomybės praradimą. Šią dieną Baltijos kelyje liudijome mūsų laisvės troškimą ir vienybės jėgą. Lietuvos laisvę iškovojome ne tik politiniais veiksmais ir pilietinėmis akcijomis, tačiau ir nuoširdžia malda, nepaliaujamai sklindančia iš Lietuvos žmonių širdžių. Drauge su mumis maldoje už taiką tuo metu buvo žmonės visame pasaulyje. Bendra praeities istorija tepaskatina ir dabarties solidarumą. Apglėbkime malda karinio konflikto prislėgtą Ukrainą ir jos žmones. Prašykime Viešpatį, kad taika, pagarba žmogaus orumui ir jo laisvės troškimui įsivyrautų visame pasaulyje.

Arkivysk. Gintaras Grušas
Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune