Moksleivių videodarbų konkursas ATRASK GAILESTINGUMĄ – ir padovanok jo kitiems, vaizdais papasakodamas tikras istorijas!
Paskelbta: 2016-01-15 14:28:09

Švenčiant Gailestingumo jubiliejų, Kauno arkivyskupijos kurija organizuoja kūrybinį videodarbų bei reklaminių klipų konkursą „ATRASK GAILESTINGUMĄ“, skirtą Lietuvos bendrojo lavinimo bei profesinių mokyklų moksleiviams.

Šiuo konkursu Gailestingumo jubiliejaus žinią trokštama kuo plačiau paskleisti tarp vaikų ir jaunuolių, kad jie Jubiliejaus metais prisiliestų prie dieviškojo gailestingumo slėpinio, atrastų šią dovaną ir ugdytųsi veiklaus gailestingumo artimui poreikį.

Jaunuoliai kviečiami kūrybiniais darbais – pasitelkiant skaitmenines technologijas ir sukuriant trumpus filmukus (3–8 min.) bei socialinės reklamos klipus (10–30 sek., begarsius) – atskleisti savo santykį, patirtį ir kūrybiškumą pastebint, užfiksuojant ir perteikiant tikroviškus gerus darbus ir istorijas savo aplinkoje, taip patiems augant gėrį kuriančiomis, brandžiomis asmenybėms.

Konkursas vyks 2016 m. sausio–balandžio mėn. Jame kviečiami dalyvauti dviejų amžiaus kategorijų: 10–16 ir 17–19 metų moksleiviai, besimokantys vidurinių mokyklų 5–12 klasėse, I–IV gimnazijų klasėse bei profesinėse mokyklose (iki 19 metų). Konkurse gali dalyvauti vienas moksleivis arba komandos (ne daugiau 4 narių). Moksleivių darbus vertins profesionalūs kino meno kūrėjai, o baigiamasis renginys planuojamas „Romuvos“ kino teatre Kaune. Nugalėtojų ir laureatų laukia diplomai ir prizai, prizinių vietų laimėtojai bus apdovanoti kelione į Pasaulio jaunimo dienas Krokuvoje (liepos 25–31 d.). Geriausius socialinės reklamos klipus planuojama rodyti viešajame transporte.

Tikimasi, jog mokyklų vadovai bei mokytojai paragins mokinius patirti, pažinti ir atrasti ne tik juos supantį pasaulį, bet ir save per kitokias patirtis, be to, prašoma paskelbti apie šį konkursą mokyklų interneto svetainėse.

TAI, KAS NĖRA PADOVANOTA, YRA PRARASTA!

Esi kūrybingas(-a)? Patinka žaisti filmavimo kamera? Smalsus(-i) pasaulį tyrinėti ir atrasti kitaip? Kaip? Valgydinti alkaną – pačiam(-iai) pasisotinti; nuliūdusį paguosti – pasijusti paguostam(-ai); neturtėlį aprengti – jaukaus džiaugsmo prisipildyti… Dar neteko leistis į tokią avantiūrą? Šis neįprastas konkursas Tau. Drąsos švęsti tikrą gyvenimą! Smalsauk ir rask konkurso nuostatus: katalikai.lt/gailestingumojubiliejus/mokiniu-video-konkursas >>.

KAIP DALYVAUTI KONKURSE?

Konkurso rengėjai kviečia moksleivius paskelbti savo darbus interneto kanale www.youtube.com, iki kovo 25 d. pranešti apie tai el. p. atrask.gailestinguma@gmail.com ir sykiu atsiųsti užpildytą dalyvio anketą (ją, taip pat ir konkurso taisykles bei pagalbinę informaciją rasite čia >>).

Kauno arkivyskupijos Gailestingumo metų komitetas,

konkurso „Atrask Gailestingumą“ koordinatorė ses. Lidija Edita Šicaitė

atrask.gailestinguma@gmail.com

 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune