Dekanatų Šeimos centrų vadovų susirinkime aptarta veikla ir Gailestingumo jubiliejaus darbai (2016 02 06)
Paskelbta: 2016-02-11 08:47:57

Vasario 6 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre vyko dekanatų Šeimos centrų vadovų susirinkimas. Iš visų arkivyskupijos dekanatų atvykę vadovai – kartu sudarantys arkivyskupijos Šeimos centrų tarybą - susirinkimą pradėjo Šv. Faustinos malda. Po to Kauno arkivyskupijos Šeimos centro direktorė Jūratė Lenkuvienė pristatė Gailestingumo metų gaires, pagrindinius renginius ir pasidalijo Šeimos centro aktualijomis. Taip pat ji papasakojo apie vykstančias reformas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje bei Kauno miesto savivaldybėje.

Dekanatų Šeimos centrų vadovai džiaugėsi galimybe susitikti ir nuoširdžiai dalijosi Šeimos centrų džiaugsmais ir rūpesčiais, kurie visur skirtingi. Kauno II dekanate pradėjo veikti Sužadėtinių rengimo Santuokai programa. Kituose dekanatuose ji vyksta jau ne vienus metus, todėl susirinkimo dalyviai galėjo pasidalyti savo patirtimi organizuojant ir vedant grupes sužadėtiniams. Kita populiari veikla – „Motinos maldoje“ grupės, į kurias įsitraukusios mamos neretai tampa aktyviomis Šeimos centro savanorėmis. Šeimos centrų vadovai aptarė praėjusių metų veiklas, išmoktas pamokas, patiriamus iššūkius, darbą su savanoriais ir Gailestingumo metų planus.

Kartu papietavę Šeimos centro patalpose visi susirinko Perkūno name. Dalyvius pasitikusi projekto koordinatorė Ramunė Gecaitė supažindino su namo istorija. Tai vienas vertingiausių vėlyvosios gotikos pastatų Lietuvoje, pastatytas XV a. pabaigoje. Sovietmečiu jis priklausė Kauno istorijos muziejui, o 1991 m. grąžintas jėzuitams ir naudojamas edukacinėms veikloms. R. Gecaitė pakvietė apžiūrėti viduramžių drabužių parodą, pamokė keletą viduramžių šokių, o vėliau supažindino su gotikinio rašto subtilybėmis. Šeimos centrų vadovai džiaugėsi susipažinę su edukacinio muziejaus veikla, taip pat galimybe panaudoti edukacinių programų patirtį darbe su šeimomis savo dekanatuose.

Šį susirinkimą ir edukacinę programą parėmė Vokietijos katalikų akcija Renovabis.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune