KAJC: orientavimosi varžybos jaunimui Kaune (2016 05 10)
Paskelbta: 2016-05-20 09:39:57

Orientavimo varžybos – šiomis dienomis vis labiau populiarėjanti jaunimo pramoga visoje Lietuvoje. Gegužės 10 d. šias varžybas suorganizavo arkivyskupijos Jaunimo centras, pakvietęs jaunimą į renginį „KAJC : Ieškokite ir rasite (Mt 7, 7)“. Į jas užsiregistravo 11 komandų iš įvairių Kauno miesto parapijų ir jaunimo grupelių.

Varžybas pradėjome bendra malda ir giesme, po to komandos, sugalvojusios savo pavadinimą, išbėgo į gatves ieškoti reikiamų punktų pagal pateiktas užuominas. Komandų laukė 12 punktų – tiek, kiek yra apaštalų; dalyviai galėjo gauti papildomą tašką atspėję, į kurio apaštalo punktą atbėgo, atsakydami į klausimus. Užduotys punktuose laukė pačios įvairiausios – nuo aktyvių, pareikalavusių fizinių jėgų, iki kūrybinių ar loginių užduočių, kuriose dalyviai turėjo pademonstruoti savo komandos vienybę ir kūrybiškumą.

Užduotis paaiškinti ir įveikti padėjo arkivyskupijos Jaunimo centro savanorių komanda, kurie sau paskirtuose punktuose budėjo ir laukė atbėgančių dalyvių. Po daugiau nei dviejų valandų bėgiojimo senamiesčio gatvėmis komandos grįžo į Jaunimo centrą, kur įvyko ilgai laukti apdovanojimai. Puiki nuotaka tęsėsi toliau – dalyviai nenorėjo skirstytis namo, todėl persikėlė į šokių aikštelę ir, skambant geriausioms dainoms, visi kartu šoko ir linksminosi.

Lygiai po mėnesio – BIRŽELIO 10 d. visą arkivyskupijos jaunimą kviečiame į šventę Santakos parke, skirtą Kauno arkivyskupijos 90-ajam jubiliejui paminėti.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune