Moksleivių darbų konkursas „Tikėjimas ir mokslas – du sparnai kilti į tiesą“ Katalikų teologijos fakultete (2011 05 17)
Paskelbta: 2011-05-23 11:13:40

Gegužės 17 d. Katalikų teologijos fakultete VDU vyko 9–12 klasių moksleivių kūrybinių-mokslinių darbų konkurso „Tikėjimas ir mokslas – du sparnai kilti į tiesą“ finalas. Konkurso tikslas – skatinti vyresniųjų klasių moksleivius gilintis į mokslo ir krikščioniškojo tikėjimo sąsajas, remiantis Alberto Einšteino mintimi, jog mokslas be religijos yra luošas, o religija be mokslo yra akla.

Finale dalyvavo 15 moksleivių, jie pristatė savo darbus ir atsakė į komisijos bei klausytojų klausimus. Finalininkai buvo atrinkti iš 37 įvairaus žanro darbų: referatų, esė, multimedijos ir video prezentacijų, eilėraščių, piešinių. Konkurse dalyvavo moksleiviai iš visos Lietuvos.



Prizines vietas ir finansinę paramą kelionei į Pasaulio jaunimo dienas Madride gavo moksleiviai iš Kauno, Vilniaus ir Šiaulių. Pirmąją vietą iškovojo Svajūnas Maksvytis už video prezentaciją „Pirmoji priežastis“ (Kauno Martyno Mažvydo vid. m-kla.), antrąją vietą -– Jogilė Rizgelytė už rašto darbą „Tikėjimas ir evoliucija" (Vilniaus Karoliniškių gimnazija), trečiąją vietą – Dovydas Gudžiūnas už rašto darbą „Stebuklas: tikėti ar netikėti? “(Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija). Visiems finalininkams buvo įteikti dayvio pažymėjimai ir atminimo dovanos – knygos bei VDU atributika.

Konkurso dalyviai komisiją ir KTF studentus bei dėstytojus sužavėjo filosofinių ir religinių žinių bagažu, drąsa, iškalba, gebėjimu nuosekliai dėstyti mintis ir apginti savo poziciją. Komisija džiaugėsi, jog Lietuvoje auga nauja krikščionių intelektualų karta, ir pažadėjo, jog panašus konkursas bus organizuojamas ir kitais mokslo metais.

Svetlana Adler-Mikulėnienė
 
Gabrielė Barčkutė
 
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune