Šv. Mišiomis ir konferencija pradėti nauji tikybos mokymo metai (2016 08 26)
Paskelbta: 2016-08-31 15:57:40

Rugpjūčio 26 d. šv. Mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje, vėliau konferencija arkivyskupijos salėje pradėti naujieji tikybos mokymo metai.

Apie šimtą tikybos mokytojų ir parapijų katechetų rinkosi Kauno arkikatedroje ir šventomis Mišiomis, prašydami Dievo palaimos sau, savo mokiniams, mokyklų bendruomenėms, pradėjo naujuosius mokslo metus. Eucharistijai vadovavo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas, koncelebravo kun. Petras Pichas.

Pasibaigus šv. Mišioms konferencijų salėje naujų mokslo metų pradžios proga tikybos mokytojus pasveikino Kauno arkivyskupas bei arkivyskupijos Katechetikos centro vadovas dr. Artūras Lukaševičius.

Vėliau konferencijoje pranešimą apie šiandienius socialinius iššūkius tikinčiam mokytojui skaitė dr. Vincentas Vobolevičius. Lektorius akcentavo šiandien kintančias sąvokas ir plačiau aptarė, kaip visuomenė supranta bendrąjį gėrį ir žmogaus prigimtį.

Po dr. V.Vobolevičiaus pranešimo tikybos mokytojus savo atliekama muzika pradžiugino Kauno sakralinės muzikos mokyklos pedagogės Jurgita Žilinskaitė (sopranas), Jurgita Otienė (fleita) ir Gretos Grenseikaitė-Paliulienė(fortepijonas).

Renginio pabaigoje mokytojų laukė agapė, jos metu jie diskutavo, dalijosi šiandienos mokyklos ir parapijos aktualijomis.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune