Kilnojamoji paroda „Iš praeities šiandienai“ (2016–2017) pristato Kauno arkivyskupijos bažnyčių architektūros ir dailės paveldą
Paskelbta: 2016-09-09 13:35:17

Švenčiant Kauno arkivyskupijos įkūrimo 90-mečio jubiliejų Kauno arkivyskupijos muziejus parengė kilnojamąją parodą, kurioje visus kviečia pasižvalgyti po septynių dekanatų bažnyčių architektūros ir dailės vertybes. Kiekvieną arkivyskupijos dekanatą puošia ir didingos, ir visai mažos, bet jaukios šventovės, išskirtiniu žmonių pamaldumu garsėjantys ar meniniu požiūriu reikšmingi XVI–XIX a. kūriniai, taip pat bylojantys apie XX a. istorines tautines peripetijas. Atrinkus unikalias ir charakteringas vertybes, parodoje atsiskleidžia arkivyskupijos bažnytinio paveldo turtingumas ir kiekvieno dekanato savitumas bendrame fone.

Parodą rugsėjo 8–21 d. kviečiame aplankyti Šiluvos muziejuje (Piligrimų informacijos centre, greta aikštės). Vėliau paroda keliaus po arkivyskupijos dekanatus, bus eksponuojama Jurbarke, Jonavoje, Ukmergėje, Raudondvaryje, Kėdainiuose, Kaune.

Parodos rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvių katalikų religinė šalpa, Kauno arkivyskupija, Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, Kauno Šv. arkangelo Mykolo (įgulos) rektoratas, Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) rektoratas, Kauno Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapija.

Partneriai: Kauno arkivyskupijos kurija, Kultūros paveldo centras, Kauno apskrities viešoji biblioteka

Kauno arkivyskupijos muziejaus informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune