Vaisingumo pažinimo seminaras Šeimos centre (2016 11 12)
Paskelbta: 2016-11-25 12:47:41

Lapkričio 12 d. arkivyskupijos Šeimos centre rinkosi poros, susiduriančios su vaisingumo iššūkiais ir dėl to negalinčios susilaukti vaikų. Su Kreitono modelio vaisingumo pažinimo sistema ir Naprotechnologija dalyvius supažindino Kreitono modelio vaisingumo pažinimo sistemos mokytoja Ingrida Vuosaitytė. „Šis modelis gali padidinti nevaisingos poros tikimybę pastoti natūraliai 20–80 proc. ir gali būti naudojamas visą moters vaisingą gyvenimo laikotarpį Tai labiausiai priimtinas šeimos planavimo ir nevaisingumo gydymo metodas, atitinkantis Katalikų Bažnyčios mokymą“, – kalbėjo I. Vuosaitytė. Metodas skatina bendradarbiavimą, pagarbą ir supratimą tarp sutuoktinių, puoselėja bendrą atsakomybę.

Dalyviai taip pat susipažino su Naprotechnologija – nevaisingumo gydymo būdu, alternatyviu dirbtinio apvaisinimo metodu. Šis būdas jau 30 metų vystomas JAV. Naprotechnologija išsiskiria tuo, kad tai yra daugiadisciplininis, sisteminis požiūris į lėtinę nevaisingumo problemą, kuomet stengiamasi diagnozuoti ir gydyti jį sukėlusias priežastis ir veiksnius. Siekiant pagerinti moters ir vyro bendrą sveikatą, dažniausiai atsikuria ir natūralus poros vaisingumas bei didėja galimybė susilaukti sveiko, išnešioto naujagimio.

Dauguma besidominčių porų užsirašė į Kreitono metodo mokymus ir ketina kreiptis į gydytojus, taikančius Naprotechnologijos principus Lenkijoje.

Plačiau susipažinti galima www.naprotechnologija.lt  

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune