Atnaujinti „Kunigai (ir ne tik) kavinėse“!
Paskelbta: 2017-01-12 17:34:53

Arkivyskupijos kurija tęsia kauniečių dėmesį jau patraukusius, ne pirmus metus rengiamus susitikimus su kunigais kavinėse. Tačiau šiemet šie susitikimai turi ne tik šiek tiek atnaujintą pavadinimą – „Kunigai (ir ne tik) kavinėse“, bet ir kiek kitokį formatą.

Tai diskusijų vakarai, kuriais norima „eiti į žmones“, ten, kur jie ilsisi, pakviesti pabendrauti, padiskutuoti, o gal net atrasti, jog kai kada stereotipai ar išankstiniai nusistatymai nepadeda plačiau pažvelgti į vieną ar kitą tikrovės reiškinį, kad galime ieškoti bendrystės ir susikalbėjimo ir tuomet, kai mūsų nuomonės atrodo oponuojančios, o požiūriai gana skirtingi. 

Tikimės, jog dėmesį patrauks diskusijų vakarų temos, pvz., „Aš – savo likimo kalvis?“ „Krikščionybė ir baltiškumas – tik kultūrų konfrontacija?“, „Bausti negalima pasigailėti?“, „Vyras ≠ moteris?“ ir kt., ir tai, kokiais argumentais krikščioniškąjį mąstymą diskusijose apgins vakaruose dalyvausiantys dvasininkai. Tarp jų bus  kunigai Vladimiras Solovejus, Erastas Murauskas, Linas Šipavičius, Ričardas Doveika ir kt. 

Numatomi penki susitikimai. Jie bus rengiami kartą per mėnesį vakarais 19 val. senamiesčio kavinėse.

Maloniai kviečiame į šiuos susitikimų vakarus svetingai duris jiems atversiančiose kavinėse – juk ir dalijantis skirtingumais, prie arbatos puodelio galima atrasti visus jungiantį žmogiškos bendrystės džiaugsmą.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune