Ugdymo seminaras floristams ir dekoruotojams (2017 03 02)
Paskelbta: 2017-03-03 10:55:39

Kovo 2 d. arkivyskupijos kurijoje vyko ugdymo seminaras „Būti Bažnyčios tarnu“ floristams ir dekoruotojams iš ciklo, skirto sielovados bendradarbiams, parapijų / rektoratų darbuotojams „Kad Tavo namuose būtų gera ir jauku“, kurį organizuoja arkivyskupijos kurija.

Seminaras floristams ir dekoruotojams surengtas pirmą kartą, jį vedė ir tarptautiniu mastu gerai žinomas Lietuvos floristas, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro lektorius Marijus Gvildys. Seminare dalyvavo floristai daugiausia iš Kauno miesto parapijų bei rektoratų (Šv. Antano Paduviečio, Karmelitų, Šv. Jurgio), taip pat Šiluvos bei Ukmergės.

Pirmoje seminaro dalyje M. Gvildys aptarė bažnytinį meną ir puošybą įvairiais istoriniais laikotarpiais. Antroji seminaro dalis buvo labiau praktinė pažvelgiant į bažnyčių puošybos akcentus įvairiais liturginiais laikotarpiais, per didžiąsias šventes. Lektorius supažindino su šiuolaikinių floristų (pvz., belgo Danielio Osto) idėjomis, papasakojo, kokias medžiagas, formas ir pan. jie siūlo dekorui atskirais metų laikais, pasidalijo apie Ispanijoje gegužę vyksiantį „Girona, Temps de Flor“ (gėlių festivalį).

Dalyvavusiųjų pageidavimu, be numatyto seminaro spalio mėnesį, dar vienas praktinio pobūdžio seminaras bus surengtas birželio mėn.
 

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune