Kauno arkivyskupas metropolitas priėmė Armėnijos Respublikos ambasadorių Lietuvoje (2017 04 11)
Paskelbta: 2017-04-11 20:46:53

Balandžio 11 dieną Kauno kurijoje arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas priėmė Armėnijos Respublikos ambasadorių Lietuvoje Tigraną Mkrtchyaną. Susitikime buvo sutarta, jog armėnų tautos genocido 102 metinėms paminėti š. m. balandžio 23 dieną 18 val. Kauno arkikatedroje bazilikoje šv. Mišiose melsimės už armėnų tautą ir jos 1915 m. genocido aukas. Eucharistijos liturgijai vadovaus Kauno arkivyskupas, dalyvaus Armėnijos ambasadorius Lietuvoje, kviečiama (taip pat ir giedoti) armėnų bendruomenė, gyvenanti Kaune bei visoje Lietuvoje.

Susitikime Kauno kurijoje prisiminta skaudi armėnų tautos – vienos pirmųjų pasaulyje priėmusios krikščionių tikėjimą – istorija, ypač baisusis genocidas, kai 1915–1916 metais buvo pražudyta apie 1,5 mln. armėnų, daugybė jų turėjo pasitraukti iš gimtinės. Ir šiomis dienomis apie 20 tūkst. armėnų tautos žmonių, gyvenusių Sirijoje, turėjo bėgti iš karo kamuojamo krašto. Susitikime taip pat paliesta kita skaudi istorinė tikrovė, kuomet iki genocido Turkijoje būta per 2 tūkst. armėnų bažnyčių, kurios XX amžiuje buvo tapusios net pratybų taikiniais turkų karinėms pajėgoms, o dabar jų belikę apie 200.

Tad arkivyskupas Lionginas Virbalas pakvietė armėnų genocido paminėjimo proga Kaune prie arkikatedros eksponuoti parodą apie viduramžių Armėnijos bažnyčias, kuri šiuo metu iki Velykų eksponuojama Rygos katedroje. Ambasadorius mielai priėmė šį pakvietimą.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune