Per iškilmes Gniezne Kauno Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčiai padovanota šv. Adalberto (Vaitiekaus) relikvija
Paskelbta: 2017-04-27 13:10:38

Balandžio 22–23 d. Gniezno arkivyskupijoje, švenčiant Šv. Adalbertą (Vaitiekų), buvo iškilmingai minimas Lenkijos primystės įsteigimo 600 metų jubiliejus.

Iškilmėse dalyvavo ir Lietuvos dvasininkų delegacija: Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas, generalvikaras mons. Algirdas Jurevičius, kun. Rolandas Taučius OFM.

Iš šių iškilmių sugrįžta su džiugia žinia: Gniezno arkivyskupas dovanoja Kauno Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčiai šv. Adalberto (Vaitiekaus) relikviją. Ji bus perduota šiai bažnyčiai per iškilmes Kaune gegužės 21 dieną su Gniezno arkivyskupo pasiuntiniu.

Šv. Adalbertas (Vaitiekus) yra vyskupas ir kankinys, gyvenęs apie 956–997 metus. 982 m. tapo Prahos vyskupu, 997 m. kaip misionierius išvyko skelbti Evangelijos į Prūsiją. Čia mirė kankinio mirtimi. Jis yra pirmasis baltų genčių misionierius. Šv. Adalberto Prahiškio pavyzdys yra uždegęs ir šv. Brunoną Kverfurtietį, vyskupą ir tikėjimo kankinį, Evangelijos skelbėją mūsų krašte.

Daugiau skaityti www. ofm.lt >>

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune