Kauno arkivyskupija kviečia į savo programą Hanzos dienose‘2017 – APLANKYK Papilio 3 KIEMELĮ!
Paskelbta: 2017-05-18 17:47:46

Kauno gatvėse ir aikštėse pasklisiantys kauniečiai bei miesto svečiai gegužės 20 d. kviečiami užsukti ir į kiemelį, esantį Papilio g. 3, kuris jau yra tapęs jaukių susitikimų vieta – greta Kauno pilies, Kunigų seminarijos, Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčios. Čia vyko Miesto misijų renginiai, koncertai, ir ši dar palyginti nauja bendrystės erdvė šalia Santakos šeštadienį vėl visus kviečia į bendrystę švenčiant miesto šventę drauge!

Šiame kiemelyje Kauno arkivyskupijos Caritas, Šeimos, Katechetikos, Jaunimo centrai bei kitos organizacijos ar bendruomenės prisistatys ir kvies į įvairias veiklas: smėlio terapiją, pynimą iš virvelių etc. Vaikai kartu su tėveliais galės su džiaugsmu pūsti burbulus ar balionus, o pavargusieji nuo šurmulio čia galės pailsėti su dovanojamu arbatos puodeliu, pasklaidyti katalikiškų leidinių, pasiklausyti muzikos ar net užsidegti noru vykti į tokius didžius istorinius renginius Vilniuje, kaip Lietuvos jaunimo dienos>> ar palaimintojo Teofiliaus Matulionio beatifikacija>> – apie tai kiemelyje pasakos tam skirti stendai.

Norintiems tikrosios ramybės jos valandėlę žada paties Viešpaties artuma – o Dievas savo pažadus visada ištesi! – čia pat esančioje Šv. Jono Krikštytojo koplyčioje. Kiemelyje bus galima sutikti ir kunigų – jie pasiruošę dovanoti neįkainojamą šiais skubos laikais pabendravimo, asmeninio pokalbio dovaną: Turiu Tau laiko!

Šį šeštadienį, gegužės 20-ąją, kiemelis Papilio g. 3 bus atviras nuo 12 iki 21 val. O nuo 18 val. Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje vyks Šlovinimo vakaras su arkivyskupijos Jaunimo centru.

Gegužės 21 d., sekmadienį, broliai pranciškonai kviečia drauge sutikti šventojo Adalberto (Vaitiekaus) relikvijas>>. 

Tądien Kauną Nemunu pasieks ypatingas svečias – Šv. Adalberto riterių ordino rūpesčiu iš Gniezno miesto bus parvežtos šventojo Adalberto (Vaitiekaus) relikvijos. Ordino riteriai jas perduos saugoti broliams pranciškonams, įsikūrusiems šalia Kauno pilies esančioje Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje. Visus norinčius dalyvauti šioje šventėje kviečiame rinktis gegužės 21 d. 11 val. į krantinę prie Vytauto Didžiojo bažnyčios.

11.00 val. Relikvijų pasitikimas krantinėje prie Vytauto Didžiojo bažnyčios.
11.15 val. Relikvijų perdavimas broliams pranciškonams Rotušės aikštėje ir iškilminga eisena į Šv. Jurgio bažnyčią
11.30 šv. Mišios dėkojant Dievui už malones šv. Adalberto užtarimu bažnyčioje.

Susitikime ir dovanokime šventę vieni kitiems!

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune