Kauno Juozo Urbšio mokykloje paminėtos Dievo tarnaitės kankinės Adelė Dirsytė ir Elena Spirgevičiūtė (2017 05 23)
Paskelbta: 2017-05-24 18:23:11

Gegužės 23 dieną Kauno Juozo Urbšio katalikiškoje pagrindinėje mokykloje buvo prisimintos Dievo tarnaitės kankinės Adelė Dirsytė ir Elena Spirgevičiūtė.

Mokslo metų pabaigos proga šv. Mišias mokyklos koplyčioje aukojo Kauno Gerojo Ganytojo parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras. Šv. Mišiose dalyvavo mokyklos vadovai, mokytojai ir darbuotojai. Sakydamas homiliją, kunigas kvietė dėkoti Dievui ir už pasitaikančius išbandymus, nes neretai tokiu keliu ir veda Šventoji Dvasia, Jėzaus pažadėtasis Globėjas, žinantis kelią į Tiesos pilnatvę. Kartu kunigas, kalbėdamas apie pirmąjį tos dienos Mišių skaitinį, kvietė prisiminti ir mūsų tautos apaštalus bei kankinius, kurie liudijo, jog kalėjimo gultas gali tapti šventove.

Po šv. Mišių mokyklos bibliotekoje kun. N. Pipiras čia susirinkusiems administracijos darbuotojams, mokytojams, kitiems bendruomenės nariams kalbėjo apie Adelę Dirsytę ir Eleną Spirgevičiūtę, kankines, kurioms šiuo metu Kauno arkivyskupijoje yra pradėtos beatifikacijos bylos. Buvo pristatytos jų biografijos, kankinystė, raginta skleisti šventumo žinią tarp mokinių. 

Tikimasi, kad toks susitikimas – pasikalbėjimas mokslo metų pabaigoje taps gražia tradicija.

Kun. Nerijus PIPIRAS

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune