Dekanatų Šeimos centrų savanorių rekolekcijos apie brandų dvasingumą (2017 11 25–26)
Paskelbta: 2017-11-29 10:35:47

Lapkričio 25–26 d. pranciškonų svečių namuose „Domus Pacis“ vyko rekolekcijos dekanatų Šeimos centrų savanoriams ir jų šeimoms. Šeštadienio rytą dalyviai susitiko su psichologe Judita Velžiene ir kartu gilinosi į emociškai brandaus dvasingumo temą. Kodėl skirtingi žmonės tose pačiose situacijose elgiasi skirtingai ir kodėl skirtingi žmonės skirtingose situacijose elgiasi vienodai? Į šiuos klausimus psichologė atsakė pristatydama žmonių temperamentus kaip Dievo paveikslo atspindžius. Dalyviai mokėsi atpažinti savo emocijas ir sužinojo būdus, kaip jas išreikšti nepakenkiant sau ir aplinkiniams.

Po pietų emociškai brandaus dvasingumo temą tęsė Šeimos centro darbuotojas, šeimų sielovados koordinatorius Dovydas Kučinskas. Jis plačiau apibūdino brandos, pilnatvės, šventumo sąvokas ir skirtingą trijų šventųjų –Teresės Avilietės, Kūdikėlio Jėzaus Teresės ir Motinos Teresės – dvasingumą.

Vakare pranciškonų koplyčioje vyko Švč. Sakramento adoracija, o po jos – tapybos ant vandens (Ebru) užsiėmimas.

Sekmadienį rekolekcijų dalyviai pradėjo šv. Mišiomis Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje. Šv. Mišias už Šeimos centrų darbuotojus, savanorius ir jų šeimas aukojo kun. Paulius Saulius Bytautas OFM.

Vėliau rekolekcijose mintimis apie tylos maldą dalijosi kun. Valdas Paura OCD. „Šių dienų žmogus nori ramybės, nes tai yra komfortas. Ją galima pasiekti įvairiomis dvasinėmis technikomis. Krikščionybė nesiūlo technikų – maldoje mes susitinkame su Asmeniu. Tai nebūtinai malonus patyrimas, nes jis pastato mus prieš Tiesą. Ženklas, padedantis atpažinti, ar esame teisingame kelyje, yra nuolankumas“, – kalbėjo tėvas karmelitas.

 

Iš dalyvių atsiliepimų

Turėjau galimybę susivokti, pabūti maldoje ir tyloje. Jaukus laikas su visa šeima.
Naudingas psichologės užsiėmimas, Dovydo paskaita. Labai patiko laikas su tėvu karmelitu – tik mažai buvo laiko su juo pabendrauti.
Buvo naudingas laikas su šeima, Švč. Sakramento adoracija, tėvo karmelito palydėjimas per išpažintį. Svarbu, kad vaikai buvo užimti, o mes galėjome prasmingai leisti laiką.
Labai patiko supanti aplinka, vadovės Jūratės ramybė, šiluma. Buvo prasmingi mokymai.
Naudinga informacija apie žmogaus psichiką. Norėčiau daugiau temų apie sutuoktinių santykius.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune