Seminaras sužadėtinių grupių vadovams (2017 12 12)
Paskelbta: 2017-12-18 09:05:47

Gruodžio 12 d. sutuoktinių poros, vadovaujančios sužadėtinių grupėms, rinkosi į seminarą (superviziją) arkivyskupijos Šeimos centre. Seminarą vedė Vilniaus arkivyskupijos Šeimos centro šeimų bendruomenių koordinatorė Vijoleta Vitkauskiene. Dalyviai pasidalijo savo gerąja patirtimi, sunkumais ir iššūkiais rengiant sužadėtinius Santuokos sakramentui. Diskutavo, kaip tinkamiau perduoti įvairias programos temas, kaip priimti skirtingas porų gyvenimo patirtis, perteikti Bažnyčios mokymą apie Santuoką.

Visos vadovų poros skirtingose parapijose atranda naujų būdų, kaip prabilti į sužadėtinių širdis ir protus: per aktyvius metodus, savo tikėjimo ir gyvenimo liudijimą, vaikų auklėjimo pavyzdį, konkrečias žinias (dalyvavimas programoje reikalauja gilaus pasirengimo asmeniškai ir poroje), kunigui aukojant šv. Mišias už konkrečią grupę, tylos maldoje su sužadėtiniais Švč. Sakramento adoracijoje bei meldžiant Šventosios Dvasios ar drauge šokant terapinius šokius, išreiškiančius bendrystę.

Dalyviai tvirtino, kad šis susitikimas jiems buvo naudingas, nes jie galėjo pasimokyti vieni iš kitų, atsakyti į sau rūpimus klausimus.

Pagilinti teologines žinias sužadėtinių grupių vadovai turės galimybę papildomuose susitikimuose 2018 m.: sausio 16 d. - „Kūno teologija Naujajame Testamente“; vasario 6 d. - „Santuoka: sandėris ar sandora?“; vasario 27 d. - „Bažnyčios pradžia ir jos raida“; kovo 13 d. - „Gailestingumas Evangelijoje pagal Luką“.

Kauno I dekanato Šeimos centro informacija
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune