Taizé susitikime Bazelyje – 250 jaunuolių iš Lietuvos
Paskelbta: 2018-01-05 14:23:31

Kaip ir kasmet, Taizé broliai kvietė jaunus žmones iš Europos šalių bendrystėje ir maldoje išgyventi Naujuosius metus. Kauno arkivyskupijos jaunieji piligrimai atsiliepė į šį kvietimą ir dviem autobusais leidosi į kelionę. Šiais metais susitikimas vyko Bazelyje – mieste ir regione, kuris sujungia tris šalis: Šveicariją, Vokietiją ir Prancūziją. Susitikime dalyvavo beveik 20 tūkst. tūkstančių jaunuolių iš visos Europos, iš jų – 250 lietuvių.

Šiame jau 40-ajame susitikime Taizé broliai ypač akcentavo džiaugsmą (tai ir buvo susitikimo tema), kviesdami atpažinti, jog džiaugsmo šaltinis yra Kristus.

Kasdien vykę teminiai susitikimai padėjo įžvelgti, kaip atrasti Evangelijos džiaugsmą savo aplinkoje ir kaip juo dalytis su kitais. Jaunus žmones ypač palietė paprastumas, kurį dovanojo Taizé bendruomenės broliai, savanoriai bei į savo namus priėmusios šeimos. Išgyventa bendrystė kartu dirbant, meldžiantis ir diskutuojant vienijo skirtingų tautų žmones ir leido žvelgti giliau – visi esame mylimi Dievo vaikai.

Užbaigiant penkias dienas vykusį susitikimą Bazelyje buvo pranešta, jog kitąmet toks Europos jaunimo susitikimas vyks Madride.

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune