Seminaras Kauno I dekanato parapijų šeimų grupių vadovams (2018 01 17)
Paskelbta: 2018-01-24 09:53:35

Sausio 17 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko trečiasis seminaras iš ciklo „Gyvenimo balansas“, skirtas Kauno miesto parapijų ir rektoratų šeimų grupių vadovams. Psichologė Judita Velžienė kvietė susimąstyti, koks mūsų santykis su pačiais savimi, šeimos nariais, kolegomis, Dievu. Kokia hierarchija vadovaujamės kasdienybėje skirstydami savo laiką ir jėgas? Dalyviai mokėsi tiesiai ir iš arti pažvelgti į mus varginančias problemas, o ne stengtis pabėgti nuo jų; išmokti atskirti, kada turime imtis veiklos ir spręsti, o kada priimti esamą situaciją.

Psichologė paruošė keletą pratimų, kurie, seminaro dalyvių liudijimu, labai padėjo aiškiau suvokti savo situaciją, įvardyti, kokius vaidmenis gyvenime prisiimame, kokias santykių sritis esame apleidę ir kokios yra mūsų stipriosios pusės.

Seminaro pabaigoje psichologė Judita Velžienė apibendrino ciklo susitikimus, dalyviai pasidalijo savo išgyvenimais ir jau pastebimais realiais pokyčiais kasdienybėje taikant išmoktus dalykus. Bendra malda atsisveikinta iki kito susitikimo.

Kauno I dekanato Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune