Sužadėtinių grupių vadovų mokymai (2018 01 19–20)
Paskelbta: 2018-01-25 08:45:46

Sausio 19–20 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko tęstiniai sužadėtinių grupių vadovų mokymai. Antrąjį seminarą „Grupinis darbas“, skirtą būsimiems sužadėtinių rengėjams iš arkivyskupijos dekanatų ir Kauno miesto parapijų, vedė Vilniaus arkivyskupijos Šeimos centro bendruomenių koordinatorė soc. d. mgr. Vijoleta Vitkauskienė.

Penktadienio vakarą, seminarą pradėję malda, dalyviai susipažino su lektorės parengta metodine medžiaga, aptarė grupės darbo taisykles ir trumpai apžvelgė esminius sužadėtiniams skirtų temų klausimus. Šeštadienį per savo asmeninę patirtį, požiūrį į šalia esantį žmogų susirinkusieji gilinosi į grupinio darbo subtilybes, o teorines žinias išbandė praktikoje, t. y. turėjo įsijausti į sužadėtinių bei grupės vadovų vaidmenis, juos komentavo ir analizavo.

Kaip priimti ignoruojančius? Ką daryti su tyla grupėje? Kur kreiptis dėl prieštaraujančiųjų Bažnyčios mokymui? Kokia vadovų atsakomybė ir jos ribos? Tokius klausimus kėlė ir atsakymų ieškojo susirinkusios sutuoktinių poros. Kaip ir sužadėtiniai, pabaigoje mokymų dalyviai gavo užduotį atlikti namų darbus: nueiti į pasimatymą ir ruoštis kitam seminarui, kuris vyks vasario 23–24 d. Jame kartu su doc. dr. Nijole Liobikiene bus nagrinėjama tema „Katalikiškas požiūris į lytiškumą“.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune