Šeimų susitikime – apie šių dienų iššūkius šeimai (2018 03 23)
Paskelbta: 2018-03-28 08:39:12

Kovo 23 d. Šeimos centre vyko susitikimas su doc. dr. Vincentu Vobolevičiumi tema „Šių dienų iššūkiai šeimai“. Tai jau aštuntasis ciklo „Meilė niekada nesibaigia“ susitikimas, skirtas Šeimos centro savanoriams, sutuoktiniams ir visiems besidomintiems.

Susitikimo pradžioje V. Vobolevičius apžvelgė, kaip keitėsi šeimos samprata nuo Prancūzijos revoliucijos laikų ir ką reiškė šūkis „Laisvė–lygybė–brolybė“. „Galima jausti keistą optimizmo jausmą, nes sekuliarus šeimos modelis išsisemia. Jei gini šeimą, tai gini Bažnyčią. Šeima nėra valstybės reguliuojamas vaikų gaminimo fabrikėlis“, – kalbėjo susitikimo svečias. Jis taip pat kvietė pirmiausia pradėti nuo savo šeimos, tada kurti bendruomenes, galiausiai nebijoti kalbėti ir būti išjuoktiems. V. Vobolevičius rekomendavo remtis tokiais autoriais kaip Russell Hittinger, dr. M. Sophia Aguirre, Eric Kaufmann ir Jonathan Haidt.

Po trumpos pertraukos lektorius atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Susitikimo dalyvius domino gyvybės, etikos dilemos, santykis su islamu ir krikščioniški veikimo būdai sekuliarioje visuomenėje.

Kitas ciklo susitikimas tema „Sutuoktinių gyvenimo ypatumai“ vyks balandžio 27 d.

Kauno I dekanato Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune